Glada barn


Igår fick barnen cykla till mormor, Isa som tidigare inte varit så förtjust i att cykla och därför inte gjort det på ett tag, utbrast: Åh det går ju lika bra som på cykeln hemma hos pappa! Hon kan cykla nu, men behöver lite hjälp i starten bara. Hon hade lite svårt med att stanna också och ramlade ett par gånger och hon blir så arg och ledsen, gråter och skriker...undra vem hon fått humöret ifrån ;) Men jag lyckades uppmuntra henne och förklara hur hon skulle göra så tillslut fixade hon det också! De var så glada över att cykla och mormor och morfar fick kika ut genom fönstret för att titta på hur bra de kunde. Skönt för mamma att slippa höra gnäll om att de inte orkar gå, istället går det undan med de två cykelglada ungarna så jag får småspringa efter. De är så duktiga och vet att de ska stanna och gå över vägen vid varje korsning. Bara Isa får kläm på att komma upp och iväg på cykeln själv så kan vi cykla alla tillsammans. Imorse blev det cykling till dagis o skola, härligt att se deras glädje. Det som är så bra är att deras positiva anda håller i sig så det gick till exempel utmärkt att klä av och på sig i hallen!

Vi hade en "mysig/intensiv" fikastund hos mamma och barnen lekte med Alvar som också var där så även syrrorna, Emanuel och pappa så vi planerade in pepparkaksbak hemma hos Elin och diabildskväll! Ska bli riktigt mysigt det! Tänk att det går så fort, inte längesen man insåg att hösten är här och sen svisch så börjar man prata om pepparkakor och annat som hör julen till. Förr firade vi ju alltid julen i Sälen men de senaste åren har vi åkt upp en vecka i mars, förra året var de i visserligen i Trysil o då var inte jag med så nu längtar jag extra mycket efter en mysig fjällvecka!

Nåt annat skoj att se fram emot är kryssningen vi vann på en radiotävling, vi är ett kompisgäng som åker den 10 nov, då blir det party. Radion lottade ut 100 platser så vi åker ihop i buss här ifrån Karlstad, får hoppas man kanske träffar några nya sköningar ;) Ska ladda upp med bra musik så blir det säkert en riktigt skoj kväll!

Isa kom och skulle berätta vad hon lärt sig i skolan idag. Hon visade att de sträckte ut armen och pekade och sen sa hon: Det här är våra rättigheter! Okej sa jag, fick ni lära er vad det var för rättigheter? Det kunde hon inte riktigt svara på men det hade varit fler barn som pekade på tavlan och sa samma sak ;)

Nu ska jag börja laga mat, ikväll blir det quornfilé i dragonsås och ris!

Kommentarer
Postat av: mamma Gunilla

Mmm myser när jag läser, älskar er!

2009-10-22 @ 17:39:34
Postat av: HUSnrNIO

Men oj vad kul att du vann! Hoppas det blir supertrevligt:) Kul att kunna cykla men inte alltid så lätt att hantera det som händer längs vägen. W kan bli tvärsur för att det kommer en uppförsbacke precis just då som hon (enligt sig själv) är som allra tröttast osv. Har hört att det humöret hon visar då kommer från mig:O strange... Ha en bra fredag.

2009-10-23 @ 12:29:19
URL: http://hilajns.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback