BVC


Freedag :)

Idag skrev jag klar hemtentan i Hälsopsykologi och lämnade in den 2 timmar innan sista tiden :) Sen har jag hunnit med en fika på stan med Therese och lilla Liam, fick veta att de ska ha en till liten snart, kul! När jag skulle åka upp ur Mitticity-garaget stannar mammas bil så jag blockerar utfarten, det var inte så skoj, typiskt just där! Den var helt död. Som tur var kom en snäll tjej fram så hon och hennes kille hjälpte mig att rulla in bilen på en ruta. Sen fick jag bli skjutsad av Ketty (tack vännen för att du ställer upp i vått och torrt !!!) till Willys så jag hann och handla lite innan Gabbe kom med barnen. Sen fick Gabbe och pappa bogsera hem bilen.
Gött att ha barnen här, har varit så himla mycket ledigt nu med lite FÖR mycket egen tid, har inte haft föreläsning sen förra onsdagen och sen utan barnen sen förra fredagen! Så egentligen längtar jag lite till måndag och att börja nya kursen, vi ska läsa Omvårdnadsteori ända fram tills terminen är slut.
Nu ska vi ha lite mys med kvällsmat framför teven och bolibompa!


Koncentrationsproblem

Det ska skrivas hemtenta som ska vara klar på fredag. Jag har svårt att koncentrera mig, för mycket "brus" i huvudet som stör. Är trött i ryggen och sitter inte bekvämt. Tänkte åka till skolan för att sätta mig där, kanske det skulle gå lättare men jag kan inte ta mig för att ge mig iväg. Vaknade 7.30 imorse. Dagen blir lång. Ikväll ska jag passa barnen en stund och natta dem hemma hos mamma för Gabbe ska iväg på en grej.


Tack för era...

...peppande ord, både de jag fått här och på annat håll! Det var precis vad jag behövde höra. Sen kändes det så himla nattsvart ett tag så nu har jag kravlat mig upp och tagit nya rejäla tag :) Hemtentan vi fick kändes helt ok, det ska jag nog fixa utan problem! Andra hälften av denna vecka har varit jättebra, mycket tack vare att jag fick tillbaks mitt humör och även mycket på grund av det soliga fina vintervädret. I går var jag med mamma och barnen till Mariebergsskogen och åkte skridskor! Det var första gången barnen testade och Måns var nöjd efter 5 minuter trots att han sett fram emot det hela dagen berättade de på dagis. Isa däremot tyckte det var riktigt skoj! Hon klarade det rätt så bra med hjälp av pingvinerna som fanns på isen att hålla i.
Idag tog vi en ledig dag och slappade hemma. En tur till pulkabacken blev det också. Jag tror jag tycker det är lika kul eller till och med roligare än barnen att åka, haha!
Nu har Gabbe precis varit här och hämtat barnen, får se vad det blir ikväll. Har inte så mycket planerat mer än att jag ska hem till Engla en sväng och ta nåt glas vin :)

Pulkan packad på väg till dagis :)

Stressad!

Vi läser hälsopsykologi nu. Ju mer vi får veta om symtom, kriser och stress desto mer känns det som mycket av det stämmer in.
Idag pratade vi om stress och om positiv stress. Jag bara kände: Positiv stress? När kunde jag senast uppleva det? Stress för mig klingar bara negativt. Även om jag i teorin VET vad positiv stress är går det inte ihop i min hjärna.

Nu är det 4 böcker som ska läsas ut tills hemtentan nästa vecka (jag har läst en halv...) och sen har vi läkemedelsräkning och tenta i det dessutom ska vi lära oss HLR (hjärt och lungräddning) och beställa en svindyr docka för det. Åh...bläh...vill jag verkligen detta? Tycker hälsopsykologin är intressant...skulle nog kunna tänka mig att jobba som kurator/psykolog. Ju mer jag ser av alla sjukhus-program har jag upptäckt att jag inte klarar av att se sjuka skadade människor. Senast avsnittet av Hopkins på femman var riktigt plågsamt då en liten pojk på 2,5 år nånting fick hjärtstillestånd men klarade det och var sen i akut behov av ett nytt hjärta. Jag fick tungt att andas och bilderna av Måns på hjärtavdelningen i Göteborg rullades upp, tårar sprängde fram och det tryckte över bröstet. Men Måns klarade sig ju! Han mår bra idag. Men ska man våga lita helt på att det får vara så?
Han blev blå om läpparna förra veckan då han fått öroninflammation visade det sig sen. 

Solen skiner och snön gnistrar på backen. Halkade och slog i ändan på väg till dagis i morse då jag drog barnen i pulka. Vi borde vara ute i snön leka och skratta. Men jag måste: tvätta, läsa, ringa diverse samtal, beställa HLR-docka, skriva dagis-schema och säkert massa fler saker...vill bara lägga mig och sova! Om 2 timmar ska barnen hämtas.

748 kronor

Brevet från Försäkringskassan som kom idag var ingen höjdare precis. Inte när man är en fattig student som jag.

"Du har fått ett lägre preliminärt bostadsbidrag än vad det slutgiltiga beräknats till, men skillnaden är mindre än 1200 kronor och därför betalar Försäkringskassan inte ut beloppet"

Och varför inte det då kan man fråga sig? De där 748 kronorna hade inte suttit fel nu precis!

Slöseri med tid

Så känns det, när klockan är halv ett och jag typ bara hunnit med frukost. Har en helledig dag men jag njuter inte speciellt av det. Ska försöka gå och sätta upp lite lappar om det jag ska sälja. Ska tvätta håret (ett projekt numer) och kanske fika med en kompis på stan. Sen är det mest vänta på att godingen kommer så ska vi laga lite mat. Dagarna går för sakta och kvällarna alldeles för snabbt. Varför ska det kännas så komplicerat att ta sig för saker?? Bläh.
All denna tid som jag segar i soffan eller framför datorn kunde jag gjort nåt vettigt av. Disken står, smutstvätt ligger, sängen obäddad...


Först gick dagen snabbt sen seeegt...!

Vilken otroligt lång seg dag det har varit! Tyckte det gick snabbt först, satt och ringde massa telefonsamtal och fixade tråkiga måsten. Tog ett tag! Sen hörde Engla av sig så vi tog en promenad till stan, lilla söta Lucky (hennes Chihuahua som snart är 8 år) fick följa med förstås men han föredrar att åka i väskan!
Sen var jag in på Ica och handlade lite mat, det är ju så tråkigt att äta själv men vad gör man? Sen gick tiden otroligt långsamt. Björn kunde inte komma ikväll för han hade badminton sen skulle han ha med sig en kundbil från skoghall till jobbet imorrnbitti. Jag kollade lite på Arga snickarn på webben och sen har det blivit mest teve. Kom en herre och köpte mitt gamla vitrinskåp också, för jag har möblerat om i vardagsrummet och tagit bort Billy-hyllorna i björk som jag var så trött på och ställt dit den låga svartbruna expedit-hyllan istället :)
Ska försöka sälja barnvagnen nu också, gitarren och min skinnjacka! Skönt att rensa lite och få lite mer pengar i kassan.
Tycker dagarna går så långsamt då när jag har varken föreläsning eller barnen. Fast visst är det skönt med en lugnare kurs nu, hälsopsykologi läser vi nu, och den ska vi ha hemtenta på. Visserligen ska vi läsa igenom 4 böcker men det är inte alls samma späckade, detaljrika fakta som det var på sista kursen vid jul, usch den tentan klarade jag nog inte.

På torsdag ska Engla sätta i lite med slingor i mitt hår, hon tycker det är så kul och nu när vi blev så bra vänner gör hon det gratis. Då tar vi lite vin också :) Ser jag fram emot!