Muffinsbak


Måns verkar vara på bättringsvägen, han har sovit hela natten. Vi åt frukost som vanligt och nu ska vi baka muffins med choklad, banan och hasselnötter. Hittade receptet här
Får hoppas de blir bra!


Liten rapport

Måns ligger nu och sover i sin säng. Vid fem-tiden fick han vatten och senare smörgåsrån och blåbärssoppa som lillsyrran var snäll att handla åt oss. Måns hade aptiten tillbaka men jag var väldigt försiktig med att ge honom något, han fick bara lite i taget. Men det har gått bra hittills peppar peppar. Vi kollade på filmen Bilar tillsammans och pusslade lite sen somnade han i mitt knä. Får se om jag får vakna i natt och må illa nu eller hur detta går...

Stackars lillpojken

Fick hämta Måns på dagis idag för han hade kräkts. Var väl inte så oväntat att det skulle bli förr eller senare eftersom det går magsjuka på hans avdelning nu sen nån vecka tillbaks. Han har varit på förvånansvärt bra humör ändå min lilla sjukling, vi har läst lite sagor och så men nu ligger han och sussar på soffan sen ett par timmar tillbaks. Han vaknade till och det var något på väg upp men han höll tillbaka det, måste ju göra jätteont i magen. Det är väl så att magen ändå måste tömmas på det sjuka innan man kan bli frisk... Får hoppas det går snabbt över! Isa blir hämtad på dagis av pappa och får va hos honom tills imorrn, så minskar vi risken liiite iallafall att hon ska bli smittad.

Kan man önska sig mer underbara barn?


Nytt i vardagsrummet


Vardagsrummet har fått sig en liten uppfräschning med nya gardiner och två nya kuddar. Slut på den lila perioden jag länge haft nu.





Någon stor fin tavla skulle jag vilja ha ovanför soffan men har inte hittat nån jag fastnat för helt ännu så det får vara tomt där tillsvidare.


Köket


Ska gå i rött och vitt är det tänkt. D olivmönstrade tapeterna ska målas över i nån ljus färg och så kanske jag sätter upp en fondtapet...nån gång :P Vaxduk, ljuslyktor och bricka från ikea.





Korten med bakelserna från ikea ska in en svart ram.

Kalcium + acetylkolin = kärlek



Det har ju varit otrolig mycket plugg senaste veckorna. Ibland blir det lite för mycket för huvudet. Det underlättar om man har trevliga klasskamrater att plugga med. Och när det blir för krångligt och invecklat kan man alltid hitta på kärlekshistorier om ämnena som deltar i en synaps...



Så här kan det se ut när man ligger i som bäst, dubbla datorer, flertalet böcker och mängder med anteckningar...

Underbara oktober!



Hösten i oktober har verkligen varit ljuvlig! Alla olika färger på löven och solen som strålar och frisk härlig luft...underbart!

Tack pappa!


En 5-åring


Bilder från svampplockning

En dag i september var vi och plockade svamp, mysigt och barnen älskade det!





Svamp-plockargänget vid farfars stuga


Här har vi Måns, en av hans favoritplatser

Trött i huvudet

Ligger i sängen och känner mig trött och tung i huvudet. Nu är tentan avklarad iallafall! Den var svår och det var en del jag inte kunde men jag klarade mig förhoppningsvis! Jag vaknade flera gånger i natt/morse och tänkte på tentan. Gick upp i tid alla fall så jag inte behövde stressa. Packade ner muffins, torkade äpplen och dricka i väskan. Möttes av grått regnväder dagen till ära! Nää ska nog slumra lite nu.


Ja, då var det snart dags

Imorrn är den äntligen över, tentan! Ska bli så skönt att få det överstökat, det enda man har haft i skallen de senaste veckorna har ju varit tentan och massa latinska ord som far runt i huvudet. Var på skolan och pluggade en stund med Vickan och Monica. Ska läsa igenom svar på gamla tentor ikväll en gång sen får det räcka! Vet att det finns massor jag inte kan men allt går inte att få in. Blir nöjd bara jag klarar tentan.

Vi har bokat biljetter till Spring Awakening, ska bli skoj! Den 28 nov ska vi på det.  Jag är inte mycket för musikaler annars men den här tror jag sticker ut lite.



Hade tänkt laga tacopaj idag, det är ju så gott! Men är fortfarande ganska mätt efter mackan med skagenröra jag åt i skolan. De har många goda mackor att välja på där, och väldigt gott kaffe, inte så bra för studentens ekonomi ;) Finns även bulle med blåbärssylt som jag fått dille på, älskar den! Får försöka baka egna hemma tror jag.

På torsdag ska de visst ha lite Halloween-firande på Isas avdelning så barnen får ta med sig hattarna ( som de fick från moster Elin från USA) som vi smyckat ut med spindlar och pumpor. Gjorde det sista nu så limmet skulle hinna torka. Barnen är hos sin pappa nu så kommer de till mig på fredag igen för vi bytte helg.

Nästa kurs blir Medicinsk mikrobiologi, tror tyvärr inte den kommer va så himla skoj, men efter den blir det Patofysiologi (sjukdomar och sånt) det blir nog intressant!
Nä nånting ätbart vill magen ha nu, sen blir det Sjukhuset på teve, en stående favorit! Kul när man känner igen saker vi pratat om i skolan. Doktor Åsa vill jag se också såklart!

Några rader innan jag lägger mig...

Har varit på bio ikväll med några från klassen. Filmen var en riktig besvikelse tyvärr, det skulle föreställa en svensk skräckis men den var bara otroligt seg! Missade sista bussen hem så det blev en sen kvälllspromenad hem genom stan, kom hem strax före tolv. Skönt att det är ganska trafikerat där jag går annars skulle jag inte våga promenera hem själv sådär! Jag som är så nojjig för allt...

Var i skolan idag också. hade frågestund me lärarna inför tentan men det gav inte mer än mer nervositet för min del. Satt kvar till halv fyra och pluggade en del...käns väl hyfsat nu. Ska köra ett eller två pluggpass imorrn sen får det vara nog. Tänker nog se en bra film på kvällen och få tankarna på annat. Bara jobbigt att sitta uppe sent och plugga och tycka att man borde kunna mycket mer och bli stressad. Det får gå som det går nu. Mycket pluggprat...men det är mycket sånt som cirkulerar i skallen på mig nu. Drömde till och med om tentan inatt, att jag hade försovit mig och fick tentan hem i brevlådan istället för att skriva hemma.. Så dyker det upp tankar lite när som på vad jag lärt mig, som i morse kom tankar upp på hur röda blodkroppar bildas, ja just så var det så far tankarna i skallen, ja men bra då kan jag det typ...

nä nu är klockan snart ett...är ledig imorrn men det blir en del plugg som sagt. natti natti!

Nu kommer det...!

Inlägget många väntat på kanske? efter mitt uppehåll! Är meningen jag ska försöka komma igång med bloggandet igen. Har liksom levt i en studentlivsbubbla ett tag de senaste månaderna. Har en stooor tenta nu på onsdag i anatomi och fysiologi, är i princip hela människokroppen vi ska kunna...får vara glad om jag får godkänt, men det ska nog går bra.

Trivs jättebra med pluggandet, det känns helt rätt och har fått många nya vänner :) De flesta kommer dock direkt från gymnasiet så jag känner mig ju ganska mycket äldre...men jag tror jag lyckas smälta in ganska bra ändå. I fredags gjorde vi pizza ihop och satt och såg på film i en liten studentlya. Vi har varit och storhandlat ihop (stort nöje för nyss hemifrån-flyttade studenter) och var även på IKEA, kul såklart! Har köpt lite nya kuddar och gardiner till vardagsrummet. Gillar verkligen lila men det är svårmatchat med andra färger så jag har tröttnat lite så nu går vardagsrummet mer i mörkt grönt, brunt och vitt.

Jaa...vad har hänt annars då. Jo i torsdags var jag och mina studentkompisar på stand-up med Björn Gustavsson, Måns Möller, Soran och Özz! Det var skitbra! Fast vi satt tyvärr längst bak så vi såg inte så vi såg inte så bra men vi hörde bra iallafall ;) Och nu på torsdag blir det klassfest som brukligt efter tenta (eller hur? :P)

Barnen är det bara bra med, känns som jag ha massor att berätta men det står still nu. Tycker de leker väldigt bra ihop oftast. Isa är väldigt duktig för det mesta när hon inte sätter trots-sidan till. Måns pratar på och har ett otroligt ordförråd. Det vi har lite problem med, något som varit krångligt i flera år är ju nattningen! Måns var ju ganska lätt som bebis. Isas sömn som bebis däremot var katastrof. Hon hade en bra period i 2-årsåldern när hon var duktig och somnade själv i sin säng på sitt rum. Sen kom väl krånglet runt 3 årsåldern eller strax innan. Och att få båda två att somna nu i samma rum är i stort sett omöjligt! Måns vill inte att jag lämnar dem fast jag sitter där en stund och sjunger för dem först. Han somnar oftast bra om han får ligga i min säng, men ganska ofta springer han upp flera gånger ändå. Isa accepterar oftast att sova i sin säng men springer upp titt som tätt för att kissa, dricka vatten, är hungrig, ska leta efter gosedjur, eller berätta något...så från att de lägger sig tills de somnar tar det i regel 1-1,5 timme och då är klockan kanske runt 21 och jag är helt slut.

Jag har kommit in i en snooze-period också. Alltså, jag snoozar och snoozar när larmet ringer på morgonen. Brukar bli 30 minuter ungefär tills jag kommer upp. Som mest och värst snoozade jag nästan 2 timmar (en morgon då jag inte hade barnen såklart) usch! hela den dagen var förstörd...gick som i en dimma.
Nåt annat bra är att jag börjat äta mer grönsaker, bönor m.m. Har blivit inspirerad av en klasskompis och nu äter jag ofta goda röror med kikärter, bönor, zucchini, krossade tomater m.m och kanske cous cous eller quinoa till. Ibland kommer mamman i grannfamiljen jag har över mig ner med nybakat bröd, likande pizzabröd och det passar jättebra till de där rörorna.