Dramatiskt kvällsbad :)

Måns blir ledsen i badet. Jag frågar Isa vad som hände. Hon säger att han bara kom under med huvudet. Han drunknade inte.

Måns däremot har en annan åsikt: - Dunka ja (gråt)
Jag: - Nej, du drunknade inte.
Måns: - Mun dunka...(Munnen drunkade)
Isa: Och ögonen!
Måns: Nu fädit (han vill upp)


Midsommar på Jäverön


Midsommarlunch med lax och potatis hos min mamma


På båten till Jäverön


Kul att åka båt tyckte Måns!


Jag och Måns




Stugan




Midsommar-fin Isa


Utsikten!


Tipspromenad i skogen


Måns tittar efter "lollet" (trollet)


Sen lektes det lekar för att få fram de rätta svaren till tipspromenaden


Isa och kusin Maja-Li


Trött Måns ;)

Födelsedagsfirande

Idag kom mormor och morfar och hälsade på, vi var hos mamma och firade mig och morfar eftersom vi snart fyller. Jag blir 27 och morfar 83 :)



Mormor och morfar och fina tårtan min mamma gjort!



Jag skär upp tårta.



Elin och Alvar - heja!



Två födelsedagsbarn!



Måns, mormor och Isa



Kusinerna



Måns skor i min pappas skor :)

Jag fick en brödrost, pengar och en skruvdragare i present! Isa och Måns hade gjort massa brev och teckningar som delades ut. Hon är så duktig på bokstäverna nu, hon hade skrivit  A, B,C, D, E, F, G alldeles själv till mig :)

Uuuh...vilken träningsvärk jag har idag, känns att jag slet på cykeln igår!
Isa och Måns somnade själva i sina sängar strax efter 21 igår utan krångel och sov ända till 9.30 imorse! Verkligen skönt, bara hoppas att det håller i sig!
Idag har jag mest städat och grejjat innan vi skulle iväg på kalaset. Märktes att Isa hade spring i benen när vi gick till mamma sen för hon sprang nästan hela vägen, hon som annars brukar klaga över att hon inte orkar gå och vill sitta på vagnen.

Imorrn hoppas vi på fint väder, är nöjd om vi slipper för mycket regn iallafall så vi kan åka till min fasters stuga på Jäverön! Det är så härligt att vara där, det är en ganska liten stuga men de har egen brygga, bastu och gäststuga. Trevligt midsommarfirande på er!!!

Igår kväll förresten

Vi läste Totte bakar och sen säger Isa:

- Jag vill också baka en sån kaka, med Måns och när du har en bebis i magen!

Ungar, vart får de allt ifrån? Visst, jag bakar inte så värst ofta, brukar bli typ 1-2 gånger om året, kanske hon råkar minnas nån av gångerna och det kanske var en gång då Måns låg i magen, haha!

Apropå prat, Måns är så duktig nu, går så fort ju! Han säger ju 3-5 ordsmeningar men det är inte så ofta orden kommer i rätt ordning eller med rätt böjning, men idag gjorde det de:

- Mamma jag har målat fiskar jag!

:)

Lillebror slapp inte undan

 

Var på ögon idag med Isa och Måns och fick veta att han har lika dålig syn som Isa och alltså också behöver glasögon :( Var inte alls kul besked! Trodde han skulle klara sig för vi har inte märkt nåt att han ser dåligt och han skelar ju inte heller. Ögonläkaren såg ingen tendens till skelning nu iallafall. Isas skelning har inte blivit bättre, hon skelar med ena ögat även när hon har glasögonen på. Så nu blir det tuffare tag med lapp-träningen, 2-3 timmar om dagen ska hon ha den för det bästa ögat så ögat som skelar får tränas mer. Antagligen kommer de operera henne när hon blir 6-7 år, men det är mest för det kosmetiska. Fast jag fattade inte det där riktigt, för hon borde ju se bättre när hon inte skelar...jaja, en sak i taget.

Fasen blev helt slut idag, tog ju cykeln i morse med barnen i cykelkärran, och det regnade ju såklart bara för att man försöker vara smidig och duktig! Sen cyklade jag till Haga där vi hade genomgång av Förflyttningsteknik, genom jobbet då. Kändes väldigt bra att få lite uppdatering av kunskaperna, var ändå 8 år sen jag tog studenten så bara bra att bli lite påmind så man inte sliter ut sig i jobbet. Jag har redan svag rygg och blir lätt trött i den.
Hade bara så himla ont i magen på kursen, hann ju inte med nån frukost i morse, sen direkt när det var slut fick jag trampa bort till dagis igen på min tröga cykel i regnet och blåsten - bläh. Fick i mig lite banan på vägen...Barnen hann få i sig lunch på dagis iallafall inna jag kom. Sen var det till att packa in barnen i cykelkärran igen, på lagom på humör var de, de kivas så jag tror de ska ha ihjäl varann ibland!! Bort till Haga igen där de har ögonmottagningen, gött att det är ganska nära ändå men min jädra cykel behöver nog en ny kedja eller en omgång smörj helt enkelt så trög som den är! Inte meningen man ska vara helt slut (jaja jag vet att jag gnäller, haha) efter lite cykling, är ju ingen pensionär heller!

På eftermiddagen kom mamma förbi och passade Isa en stund så stack jag ner med Måns (i mammas bil!) till stan för att låna lite glasögonbågar och prova på Måns. Han var inte så sugen på att testa men han verkar ändå positiv till att få glasögon, han vill väl va som syrran! :)
Annars har barnen ritat och gjort brev, de är så goa och duktiga så man bara kan le åt dem när de är på det humöret! Och tre kvällar irad nu har de faktiskt somnat inne hos sig i sina egna sängar! Det tar sig, sa pyromanen! (kunde inte låta bli, haha)



Bäst å ha resväskan med när man ska hälsa på mormor. :)
Vi hälsade på Therese och lille liam och deras familj igår också. De bodde i ett stort fint hus!



Har fixat lite i hallen, rosa detaljer :) men byrån ska målas vit sen ska det på snygga handtag!

Försöker stänga av och sova...

MMS

Försöker stänga av och sova...


Det känns som man aldrig hinne

MMS

Det känns som man aldrig hinner ikapp... det är jobb, arbetsförmedlingen, dagis-tider, fundering på framtiden, csn, räkningar, städning, nöjen, träffa familj och vänner, handla och laga mat, underhålla barnen, vika 10 maskiner tvätt...nån som känner igen sig?! Imorrn ska jag på lyftteknik med jobbet fram till 12 sen blir det direkt att åka och hämta barnen som ska på synundersökning kl 13 så Måns hinner inte sova nån middag men hoppas det går bra ändå. Jag tar nog cykelkärran imorrn, det blir smidigast, bara jag kan låsa fast den så ingen snor den :( Håll tummarna för att Måns syn är bra så han slipper glasögon och att det inte blivit värre med Isa heller! nu ska jag försöka sova, men inte så lätt när tankar på 1000 saker cirkulerar i hjärnan på en, skulle behöva en stäng av-knapp! :-)


Korvstroganoff blir det till m

MMS

Korvstroganoff blir det till middag idag, det står jag och lagar, nyduschad medan barnen ser på barnkanalen! sen ska vi nog gå ut en sväng, behöver handla också för tösen vill ha pannkakor hon.


Isa och kusin Selma

Isa och kusin Selma


Karusellåkning på i2-marten ty

MMS

Karusellåkning på i2-marten tyckte barnen var riktigt kul! Isa hade full koll på styrningen när de åkte bilarna :)


Min balkong inredd med mormors

MMS

Min balkong inredd med mormors gamla trasmattor, vaxduk från Åhléns, kuddar och stolar från ikea och bordet från second hand!


Måns läser inredningstidning...

...och kommer glatt fram med uppslag på en tjusig kvinna och säger - det är du! -nej, säger jag, det är en annan tjej. Måns bläddrar vidare till en modell i vit klänning - det är du! Han vet hur man smickrar sin mamma lillpojken min!
Några sidor längre fram pekar han på en orange modern soffa i en annorlunda form och säger - det är båt...! Ja, vad ska man säga, en del av det modernt designade går ju knappt att se vad det föreställer!



Laxburgare var smaskens tyckte Måns!

Jag och barnen åt laxbrugare ikväll och barnen verkade gilla det! Även ikväll blev de besvärade av en liten fluga, de tycks tro att den är farlig fast jag sagt att den varken bits eller sticks. De är så gulliga när de håller koll på var den flyger, med risk för att välta ner tallrikar och glas från bordet för att flugan ska viftas bort.

Pelle Svanslös är favoritfilmen nu, båda barnen älskar den! favoritscenen är nog när Pelle varit instängd där det brann och det är ganska spännande och lite läskigt där ett tag, sen när han äntligen blir utsläppt rusar han ju in i köket och vrider på kranen sittandes i diskhon för att svalka sig, ojoj vad barnen skrattar då, delvis lättade för att lilla kissen klarade sig :)



Isa är så duktig med sin lappträning för ögat nu! Inget gnäll och hon har den utan problem en timme! Sen är det ju inte varje dag som jag kommer ihåg att sätta på den. Tyvärr tycker jag inte skelningen blir något bättre. Vi ska till ögon på onsdag, då ska även Måns med och kolla om han har något synfel. Vi har inte märkt av något på honom men det är ju skönt att få det kollat. Hoppas verkligen han slipper, dyrt är det med glasögon, usch! Får se vad de säger om Isas skelning, skulle nog helst vilja att de kunde operera henne, är lite orolig för att ögat blir helt odugligt om hon får gå för länge som det är nu.



Morfar kom förbi på eftermiddagen och busade och lästa saga.

Mina små sovande änglar



Finns det nåt finare än att se sina godingar ligga och sussa och solen som skiner in på dem?

Jordgubbar är mums!

Det tyckte barnen helt klart! Åt fiskbullar till middag som de tjatade så om förra veckan de var hos mig, bra barnmat det! Går på 5 min med pulvermos till ;) Sen fick de jordgubbar lite senare efter de varit ute och sparkat boll, cyklat och hjälpt mig vattna blommorna i rabatten. Köpte en egen lite vattenkanna till dem, de älskar ju att vattna så det får de gärna hjälpa mig med!



Sen blev det ett bad för mina små skitungar, sen var de så duktiga och smorde in sig själva med kroppslotionen som de måste ha annars kliar det på dem. Sen läste vi saga ungefär vid halv åtta och jag trodde de skulle vara trötta och somna snabbt, Måns sa till och med själv på eftermiddagen att han var trött, men icke sa nicke. Jag satt inne hos dem ca 45 min sen pallade jag inte mer. Isa var ledsen och ville inte ligga kvar i deras rum, så efter en del tjatande fick de båda komma in och sova i min säng, där somnade de båda runt halv tio! Lagom kul när vi ska upp före 6 imorrn...uuuh vad drygt! Tycker så synd om barnen som ska behöva bli väckta så tidigt, brukar ju inte ha massor med tid på morgonen heller. Känner mig ganska slut själv så nu får det bli natti natti!

Ännu en vecka

Ja, då har ännu en vecka utan barn passerat. Har saknat dem otroligt mycket den här veckan! Fick "låna" dem en stund på onsdag eftermiddag då Gabbe jobbar sent. Då satt de med sina pärlplattor, de är så duktiga! Isa gjorde ett litet hjärta och Måns började på en drake. Tyvärr var han för trött för att vara koncentrerad nog att göra klart.
Jag har sovit uselt flera nätter irad nu, fattar inte vad det beror på. Hoppas jag och barnen kan somna i tid ikväll för imorrn ska vi upp kl 6 för jag ska jobba! De har varit i Vänersborg hos sin faster och kusiner med Gabbe i helgen, så de är nog ganska trötta efter några intenstiva dagar och bilåkande kan jag tro.



Igår var det fotboll, igen...alla killar tänker bara fotboll fotboll! Medan vi tjejer får försöka att inte störa för mycket och vara lite i bakgrunden. Var hemma hos ett gäng killar igår, min arbetskamrat Therese sambos kompisar tillsammans med Ketty. V i åt jättegod pizza, måste köpa fler gånger från pizzeria Embla! Och lille Liam var ju så go och glad under hela kvällen, vilken härlig unge! Så mycket energi, han var nog inte still en sekund, fast han inte kan krypa än. Sen när fotbollen var slut fick Liam åka hem med mamma Therese och pappa Stefan. För oss andra blev det lite mer fest och sen gick vi ut på Bluemoonbar. En lyckad kväll!





Nej nu ska jag nog lägga mig några minuter på sängen innan barnen kommer hem.

Sommar! Sommar?

Först 35 grader varmt i typ en vecka och imorse 10 grader och regn? Ja, det var väl för bra för att vara sant, nu kommer det dåliga vädret lagom till studentexamen och midsommar! Har sovit grymt dåligt  2 nätter i rad, fast inga barn vaknat på natten, undra om det varit fullmåne tro. Hoppas jag får sova bättre i natt så jag orkar med dagen!
Idag har jagjobbat och slitit i hemtjänsten. Kan inte riktigt bestämma mig för vad jag känner för jobbet. Det är väl inte så illa ändå, det är väl vissa situationer bara som känns helt fel. Som när jag och en kollega som jag inte jobbat med ihop förr, går in till en för mig ny vårdtagare som behöver hjälp med de mest personliga saker. Blev ändå positivt överaskad när jag började i vården igen för ett par månader sen efter flera års uppehåll med studer, mammaledigheter och annat jobb. Gruppen jag är i nu och gruppchefen är toppen. Jag är ganska övertygad om att jag som person verkligen passa för jobbet i sig. Det jag avskyr dock är arbetstiderna. Ganska skönt ändå att gå som tim.vikarie och kunna tacka nej då det inte passar. Kommer att gå på schema hela juli sen. Hoppas på att kunna börja med sjuksköterskestudierna till hösten!

Lite blandade bilder kommer här:


 
Att få följa med moster Anna till badstranden var toppen tyckte Isa!

 

En go och glad lortgris och en lite mer butter filur (jisses vilken vilja barnen mina har, speciellt Måns, han är så stönig!)



Omtyckt mormor bakom sina barnbarn!



Se så fint Måns hjälpt till och dukat fram frukosten på en rad...!



Isa med flätor och Måns är minsann inte sämre han, i sina tre tofsar! 

 


Fina blommor i den annars igenväxta trädgården till vårt gamla hus...



En riktig sötis-Alvar som snart fyller 10 månader. Två tänder har han och kryper och går runt möbler. Lite orolig gjorde han oss häromdagen men det var nog bara värmen eller blodsockret, sån tur att allt gick bra!




Blogg-krångel

Verkar inte fungera att ladda upp bilder på bloggen här just nu, har lagt in ett nytt inlägg i en tillfällig blogg så länge, vet ju aldrig hur länge det fortsätter krångla här.

Kika på min andra blogg: sajbermamman.blogspot.com


Barnens dag

Tvättade 7 maskiner tvätt igår kväll, så hela sovrummet är fullt med tvätt som ska vikas. Barnen sov till 9 i morse, skönt att Isa sover kvar i sin egen säng åtminstone varannan natt. Måns kommer in till mig nästan varje natt. Jag hade tänk att vi skulle gå på Barnens dag idag men nu började det precis regna utanför så jag får se hur vi gör. Hade ju en inne-dag igår kan man säga, fast att det var Nationaldagen, men vi hade det så bra ändå. Barnen var visserligen ute och cyklade på gården medan jag höll mig mest inomhus eller i skuggan. Kanske vi tar muffins-baket idag istället för det blev aldrig av igår. Har sånadär små söta sockerkaksformar till barnen från IKEA :) Nej, dags att ta tag i frukosten!

Önskelista

De som känner mig kanske vet att jag snart fyller år. Här kommer därför en liten önskelista:

  • Skruvdragare (liten, enkel)
  • Trådlös telefon (med nummerpresentation)
  • Presentkort på kläder eller inredningsaffärer (vero moda, hm, åhléns, village...)
  • Brödrost (vit)


Bilder från de senaste dagarna, mycket varmt! 35 grader på uteplatsen idag.


Svettig Måns efter att cyklat på sin trehjuling. Han ville inte vara blöt i håret utan skulle ha "pappej huvve"


Härligt på badstranden. Isa äter lite av pastasalladen vi hade med en dag. I bakgrunden sitter lilla Alvar och plaskar.


Anna och Måns.

 

Beställde dessa gardiner till köket idag,  från Haléns.


Mina sommarfina barn



Barnen fick en del nytt när beställningen från HM kom igår. Se så fina! Ursäkta bildkvalitén, fotar mest med mobilkameran nu, min digitalkamera är paj. Båda barnen sov till 8.30 imorse inne hos sig :) Snart är det väl dags att ge sig av till stranden för mer sol och bad. Måns är inte riktigt kry bara, snoret rinner, men inte kan man sitta inne


Soliga dagar


Idag tog jag mig mitt första dopp ute för i år, skönt och avsvalkande i denna sommarvärme!
Barnen badade för tredje dagen. Isa är verkligen ingen badkruka, hon stortrivs och leker som bara den i vattnet och sanden. Måns hänger på såklart!
Cyklade med barnen i cykelkärran till och från badstranden, smidigt, fast tyvärr gick det lite trögt, tror min cykelkedja behövs smörjas och kanske däcken fyllas på med luft till kärran. Måns var helt slut när vi åkte hem och somnade under färden.
Hoppas nu att sommaren håller i sig och att det får vara riktigt fint på midsommar! Sen kommer jag jobba hela juli som det ser ut nu, lite beroende på hur mycket kvälls- och helgjobb jag får på schemat, det ska ju funka med barnen också.
Tjing!

101275-11

101275-8

101275-12 101275-11

101275-12

101275-13

Ny frisyr

Nyklippt

Tillslut så ( i måndags), efter att ha varit trött på min långa hår som bara hänger rakt ner så klipptes en dryg decimeter av ;) Kul att gå till firssan ibland, brukar inte hända alltför ofta!