Måndag

Riktigt varmt idag igen, igår vilade vi från sol och värme och jag möblerade om barnens rum. Var på toppenhumör hela dagen.
Måns har sovit första natten utan blöja - nemas problemas
Mensvärk
Huvudvärk!
En del tårar
Solat och badat
Ätit pannkakor med sylt o grädde på stranden
Gapskrattat
Färgat ögonbrynen

Kissemissarna








Katterna!

Kattmamman Tussi har fått en juverinflammation och ett stort öppet sår och är nu hos veterinären med Isa och Gabbe. Kattungarna har flyttat hem till mig för att jag vill ta hand om dem och Tussi får hålla sig inomhus nu med sitt sår. Det ska tvättas och läggas om varje dag. Kattungarna fick idag smaka kattfoder för första gången, de åt som om de var helt utsvultna de stackarna, kanske de inte fått tillräckligt med dimjölk. En bild på Tussis sår, känsliga personer varnas!






Mmm smaskens!


10 min = 2 timmar enligt Telia

Måste lägga in länken till ett inlägg jag läste på Hannas blogg, som handlar om Jonas Gardell som konfronterar Telia Jonas Gardell Vs Telia


På väg hem genom stan

Tog mig en promenad hem igår efter en sväng på krogen med tjejerna. Det var riktigt härligt ute faktiskt, inte för kallt och jag njöt av att kunna gå hem utan att vara rädd. Det är ganska mycket liv och rörelse den vägen jag går så skulle nåt hemskt hända finns det nån i närheten i alla fall.




Utsikt mot stan från bron

Du säger inget - det säger allt

.

Midsommarfirande!

Barnen vaknade 6.30 dagen till ära! Hade inga kanaler på teven på grund av åskan igår. Har aldrig varit med om en högre knall helt utan förvarning, inget muller innan utan bara PANG!
De fick se lite film istället. Senare packade vi med oss midsommarmaten och åkte hem till Gabbe där vi åt tillsammans och jordgubbar till efterrätt såklart! 50 kr för en liter, hutlöst dyrt, men vad gör man när man lovat barnen och det är ju bara midsommar en gång om året :)

Sedan åkte vi ut och plockade blommor så barnen kunde få en varsin midsommarkrans.




Dessa underbara blommor har jag inte sett förut.








Ett barn med en egen dator!

I onsdags när jag och Isa var på stan och beställde nya glasögon åt henne blev det även en sväng in på HM där Isa förälskade sig i ett par Kitty-sandaler. Framme vid kassan när vi ska betala dem börjar Isa prata med expediten:
" Jag har en egen plånbok, med PENGAR i"
"Och hemma hos pappa har jag en EGEN dator! "
"Jag är ett barn med en egen dator"

Min lilla stumpa, säger så roliga saker i bland, hon har väl uppfattat att det inte är många barn i hennes ålder som har egna datorer, varav den sista repliken for ur hennes mun :P


Bilden som Isa har som skrivbordunderlägg på sin dator ;)

Hej svensk regnig sommar!

Ja regnet öser ner, dagen före midsommar. Barnens sista dagisdag innan sommarlovet för Måns och någonsin för Isa. Idag ska de ha midsommarfirande på dagis. Men barnen verkar inte lida av vädret då Isa glatt utbrister vid frukosten att då kan de ha sina paraplyn! tjoho vilken glädje :P

Isa är nu förresten väldigt duktig på (förutom att skriva, läsa) att räkna! Hon kan lätt räkna i huvudet att 4+4+2 är 10.
Måns vill ju inte vara sämre och säger att han kan också räkna. "jaha" säger Isa, "vad är 4+4 då?"
"två" svarar Måns...

Igår innan läggdags säger Måns: "Jag är så besvärligt trött!"
Så go min lilla pojk!

Har ändrat lite i länkarna i spalten till vänster, där finns mina favvobloggar och en del inspirationsbloggar!

Uppdaterad önskelista:


Snygga kökshanddukar från ex. Lagerhaus


Påslakan från Lagerhaus


Prenumeration på tidningen "Family Living"


Bok "Föräldrahjälpen"


Namnsmycke med barnens namn

Tavellister "Stripa" (2 st) i ek (Ikea)
Lila ljuslykta att hänga i balkongfönstret (Indiska)
Vita köksstolar som Anna och Emanuel har
 

Celeber burk (12 cm hög) på Ikea


Elfant på Boulevard

Sista dagis-veckan

Idag lämnade jag barnen på dagis, det behövdes verkligen då de två höll på att slå ihjäl varann i morse och det går mig på nerverna! Isa var på sitt sämsta humör imorse :/ Det gör dem nog gott att träffa lite andra barn på dagis. Men det är gött att vara ledig och sova så länge man vill, barnen sover oftast fram till 9-tiden. Nu när jag inte har skolan går de 15-timmarsvecka. Men det blir de sista dagarna nu tis, ons, tors för sen har Gabbe tagit föräldraledig och semester och jag är ju ledig också. För Isa blir det ju inget mer dagis alls för hon börjar ju inskolning på fritids och sen skola i augusti, stora tjejen! Känner mig gammal när hon ska börja skolan, min lilla tjej.



Igår tog cykeln med barnen i cykelkärran (mycket smidigt!) in till stan och provade nya glasögon till Isa. Måns fick vara hemma hos Elin och leka med Alvar under tiden. Den här gången köper vi glasögonen till Isa på samma ställe där vi köpte Måns då de i Isas fall blir ca 3500:- billigare!! Måns behöver nog också nya snart, för hans glas är väldigt repiga och han har ju haft dem snart ett år ungefär.



Nyklippt Måns och snygg i rosa t-shirt! Han fick ärva den av Isa och ville mer än gärna ha den på sig. Isa tycker det är en tjej-tröja men jag och Måns säger att killar kan faktiskt också ha rosa på sig :D
Pottträningen är ingen konst för Måns längre, har inte hänt mer än någon enstaka olycka på ett par veckor, han säger till och med till på natten när han är kissenödig! Det har gått så bra!

I helgen var jag och barnen och hälsade på mamma och Leif i Deje. Barnen hade kul med granntjejen och hoppade på hennes studsmatta. Vi blev bjudna på god mat som jag aldrig testat förut, köttbullar som kokats i currysås med jasminris till - riktigt gott och Isa åt tre portioner!

På fredag är det midsommar, ingen aning om vad vi ska göra då, hoppas på somrigare väder iallafall!!

Barnen leker och leker

När de väl sätter igång får en annan inte en syl i vädret. De är så inne i sin värld så mammas röst hörs inte.

De senaste dagarna har jag varit i rensar-tagen här hemma. Lika bra att passa på när vädret är som det är. Men snart ska vi nog ta oss ut och få lite frisk luft. Även om barnen leker bra och intensivt nu behöver de få komma ut lite för att somna gott ikväll. Alltid kul när man hittar saker i röran, har hittat lite pengar (ja inga miljoner direkt, men några 20-lappar iaf) och massa anteckningar om saker barnen har sagt. Som när Måns var 2 månader och Isa drygt 2,5 år. Måns låg och sparkade på en mössa och Isa säger "- Inte sparka mössan Måns. Mössan dansar! Mössan dansat färdigt".
Den 19 oktober 2006 leker Måns och Isa med lego och Isa säger: "- Han suger på mamman, hon blir blöt".

Önskelista



Snygga kökshanddukar från ex. Lagerhaus


Påslakan från Lagerhaus


Prenumeration på tidningen "Family Living"


Bok "Föräldrahjälpen"


Namnsmycke med barnens namn

Tavellister "Stripa" (2 st) i ek (Ikea)
Lila ljuslykta att hänga i balkongfönstret (Indiska)
Vita köksstolar som Anna och Emanuel har
 

Celeber burk (12 cm hög) på Ikea


Elfant på Boulevard


Lite blandat

Idag var sista skoldagen, hade slutseminarie som handlade om forskningsprocessen, vi fick opponera på varandras mini-studier. Gick ok, jag kände mig helt borta i huvudet och nollställd fast jag kunde allt egentligen. Dagis var stängt idag pga planeringsdag så Elin var snäll och kom i morse med Alvar och passade barnen en stund, sedan tog mamma över. De åkte en sväng till Bomsta, är ju helt underbart väder ute nu. Var 22 grader ute för en stund sen och klockan är tio på kvällen! Igår tog jag barnen i cykelkärran till stranden och de fick sig ett premiärdopp i denna värmen, så skönt!

Måns jack i huvudet ser ut att läka bra, han hade ju sån otur i fredags på McDonald´s och ramlade i lekrummet och slog huvudet i väggen på nån list och slog upp ett rejält jack så det blev inget fredagsmys för mig och Måns med syrrorna som det var tänkt utan vi tillbringade 6 timmar på akuten istället, var hemma halv 2 på natten :( ingen hit, men huvudsaken var ju att allt var ok med Måns, de limmade ihop jacket som var ca 1 cm djupt och 2-3 cm långt.
Dagen efter när vi varit i stugan upptäckte jag att Måns fått en liten fästing precis under ögat! Fick inte bort hela, har aldrig klarat av att ta fästingar och denna var ju minimal, men det går nog bra ändå hoppas jag...det lär väl märkas om några veckor om inte annat om han smittats av borrelia...
Han är så go Måns nu, bättre son kan man inte önska sig. Han är väldigt kramig och säger snälla saker. När vi cyklade med cykelkärran igår ropade han - Mamma du är så cool! Haha, undra hur länge han kommer tycka det?

Testade att ta av stödhjulen på Isas cykel idag, börjar bli på tiden att hon lär sig cykla nu, tänkte hon kanske kunde få en större cykel sen för den hon har nu passar ju Måns egentligen.