Cykelväder!

Vi har cyklat, Isa först, sen Måns med stödhjul på och sist jag cyklandes med Tizzla. Så skönt att alla är friska inklusive hunden så vi kan va ute och njuta av vädret. Barnen var utanför och cyklade i förmiddags medan jag städade och lagade mat, så gött när de kan va själva ute ett tag.
Efter lunchen cyklade vibort till planen intill kyrkan och barnen lekte i en lekpark i närheten medan Tizzla fick springa av sig. Det behövde hon efter två veckors vila efter huggormsbettet. Sedan kom en tjej med en hund, en stooor Grand danois som var minst dubbelt så hög som Tizzla. Den hette Bure och var...10 månader! Haha trodde den va minst några år. Hans huvud gick upp till brösten på mig ungefär. Men lugn och så snäll och han va ju inte alls lika snabb som Tizzla.

Sedan cyklade vi bort och delade ut en teckning som Isa gjort, Måns hade kommit bort på vägen men han hade fullt med kottar i  sin korg. På vägen hem handlade vi med oss lördagsgodis såklart.

Nu sitter barnen med sitt godis och tittar på en film, Tizzla ser ut att ha somnat och jag ska roa mig med att leta kläder till barnen på Tradera, de behöver massa nytt eftersom nästan allt är urväxt!

Vovven växerTizzla 4 månader och till höger 7 månader


Tizzla 3 månader


Nästan 6 månader

Gratis Spotify Premium!

Klicka på länken nedan för att få Spotify Premium - utan reklam osv. Du får svara på några frågor och sedan värva 6 vänner så får du Spotify Premium helt gratis! http://www.gratispremium.com/?ref=132847 

Solat

Stumpan vaknade inatt och var dålig i magen så hon fick va kvar hemma, ingen första skoldag efter påsk än alltså. Hon va ju på Jennifers kalas igår och stannade kvar hos mig. Så skönt att ha barnen ett o ett så hon fick bli kvar i natt med, skoldags imorrn bitti då.

Haft en hääärlig dag med sol, Isa har cyklat och jag solat, satt en timme och fick faktiskt lite färg. Om jag sitter en stund varje dag kan jag ju skippa sola solarium som jag tänkt börja med blev som ett spöke jag är. Frågan är när man ska våga dra upp byxorna och visa de håriga likbleka benen inför grannarna haha...får nog smyga bort till ett solarium ändå.

Tjuvpromenixat med Tizzla också. Veterinären ordinerade 14 dagars vila efter bettet men idag kunde vi inte hålla oss, har väl gått en 10 dagar i alla fall så vi gick en sväng så fick Isa cykla också. Man måste ju passa på i vårvädret. Hon är så stolt för hon har lärt sig starta själv på cykeln, går utmärkt nu att stanna, svänga och starta. Köpte inlines till barnen igår, 100 kr på rea, det är då man ska passa på! Isa testade igår och det gick hyffsat.

Tizzla fick bekanta sig så smått med vattnet i älven, hon har ju bara varit med om smällkall vinter och snö i massor fram tills för ett par veckor sen. Hon gick i med framtassarna och verkade tycka det var spännande för hon spratt till i kroppen och studsade runt lite hit o dit, men bada får hon inte än för mig, vill inte att hon får nån mer urinvägsinfektion! Matte vet bäst :)

Våren är här

Solen lyser in och sprider glädje och värme i min kropp. Påskliljor och tulpaner pryder mitt hem.
Mitt stökiga röriga, dammiga, håriga hem. Jag tycker om att städa och göra fint, men det är väldigt sällan som jag har lust. Igår tog jag ett ryck. Tog hela dagen ändå hann jag inte ens börja med barnens rum eller göra helt klart i vardagsrummet. Massa högar med papper och tidningar att gå igenom. Hela hallen med vinterkläder, vinterskor, julgransfot och barnstol som ska ut till förrådet. Inte undra på att det blir trångt och rörigt hemma när man aldrig tar sig för att gå ut med sakerna.

Ute är nästan all snön borta, dags att byta pulkor och stjärtlappar mot cyklar och inlines istället :)
Tizzla ska vila en vecka till efter huggormsbettet hon fick i påsk annars skulle jag mer än gärna gå långa promenader i solen med henne och kanske ta en joggingtur.

Har ett jobb på gång, halvtid i en skolcaféteria, hoppas hoppas!
Sitter nu o laddar för att ta ett ryck här hemma innan jag ska hämta tösen och handla present och åka på Jennifers kalas.

Jag mår bättre! Mycket bättre. Men givetvis går det upp och ner. Men mer av mitt gamla glada jag kommer fram och jag börjar sakta kunna lita på att det håller i sig och att jag inte ramlar ner i det stora svarta depp-hålet nån timme eller dag senare. Autopiloten i mig kan vila, mitt sanna jag tar över mer och mer. Keep calm and carry on. Tack våren!

Tizzla huggormsbiten långfredagen när vi tog påskris.Hemma efter 2 dygn på djursjuhuset med dropp, prover och medicn. Höger framben tre gånger så tjockt, svullen på bröst och hals. Men nu är hon pigg och sig själv igen och svullnaden är borta!