Ingen kommentar?

Har ca 10-15 läsare varje dag, men jag saknar kommentarer! Det är så mycket roligare att blogga när man märker att nån läst och lämnat en kommentar. De 7 senaste inläggen jag skrivit är det ingen som brytt sig om att kommentera :(

För övrigt så håller jag på att möblera om, blev jobbigare än jag tänkt. Det är så svårt att möblera det lilla sovrummet som Isa ska ha, går inte att få in mycket möbler där, det ser genast trångt och övermöblerat ut! Samtidigt kan jag ju inte ha alla byråer och skåp i Måns rum, där det redan finns 3 garderober dessutom. Jaja, får se om jag blir nöjd tillslut. Var på Ikea och handlade lite smågrejer, bland annat nya fönsterlampor till barnens rum. De fick leka i lekrummet medan jag strosade runt en stund, sen åt vi korv med bröd och mjukglass innan vi åkte hem!

Barnen har varit på riktigt spralligt, stojjigt och högljutt humör idag...tror mina öron trillar av snart och halsen blir hes av alla tillsägelser...snart ska jag försöka pusta ut till Idol iallafall...!

Halloween?

Nä det blir nog inte mycket Halloweenfirande för vår del i år. Hade dock varit sugen på att låta barnen klä ut sig och fira ihop med vänner familj men då "alla" redan är upptagna på sitt håll blir jag o barnen ensamma kvar...That's life for a single mum :( Fredagsmys med idol, film o godis får det bli för oss kväll! Känns ensamt på ett visst sätt även om jag har barnen hos mig.

Istället ska vi nog ägna helgen åt att göra om här hemma...haha ett ständigt projekt hos mig, alltid nåt som ska fixas med. Tänkte låta barnen få ett eget rum, så jag ska ordna en mysig sovalkov till mig i vardagsrummet, har ett hörn där som är lite "dead space" så det passar nog bra. Isa får ta det rummet som är längst bort från vardagsrummet, också det minsta men det blir fint till henne där tror jag. Vad är det man brukar säga, har man inte arbete så skaffar man sig ;)

Idag ville barnen äta frukost framför teven o bolibompa så det fick de, medan jag servar med frukost/bloggar i köket :P


Mysig pysslig dag med vänner

Idag gjorde vi sällskap med Ketty + barn till bibblan för en sago och pysselstund med barnen. Det pysslades både masker och små spöken! Barnen fick måla och klistra fjädrar på maskerna. Spökena gjorde vi med gips på deras små tummar. Träffade även Helen och hennes barn, vi har ju följt varandras bloggar sen ungefär 6 år tillbaka :)


Måns, Jennifer och Isa


Små tum-spöken




Isa och Jennifer i sina masker


Sedan tog vi ett besök till McDonalds och mättade våra magar och barnen fick böcker i sina Happy meals, så mycket bättre än de skräpleksakerna som är med annars!


Vi hämtade Måns nya glasögon och barnen lekte med lego under väntan på vår tur.

Farligt nära

Är så trött! Fattar inte, det måste bero på att vi övergått till vintertid ;) Fick sova till 9 imorse och ändå sitter jag och gäspar nu. Farligt nära att gå o vila lite men då vet jag hur det blir, jag somnar alltid och sover minst 2 timmar så det är nog ingen bra idé. Lägger mig nog på soffan en stund, myser under en filt och slötittar på en film.

Ikväll är det Bonde söker fru och Arga snickaren - mina favoriter

Imorrn kommer barnen.

Kanske inte meningen...

... att det skulle bli ett collage. Det var min tanke iallafall, att byta ut blombilden mot svartvita foton. Men det ville sig inte då glaset gick sönder och jag skar mig då jag skulle lyfta ner tavlan på golvet.



Bytte gardiner idag också...får såna där ryck ibland då jag inte trivs med nåt hemma och då måste det till en förändring. Ställde dit andra blommor med lite färg också.


Hösten är mysig!



Idag har jag varit nere på stan en sväng, träffat min nya jobbcoach och han verkade riktigt bra, känns lovande!

Nya varma vinterskor passade jag på att köpa idag, det var välbehövligt och jag är så nöjd! =)

Efter min lilla runda på stan tog jag cykeln hem till Ketty där jag blev bjuden på nybakad äppelpaj som Ketty gjort, riktigt gott! Sedan blev det på cykeln hem, första gången jag cyklar till och från henne, tog bara 20 min hem och ganska bra väg är det också så det är ju helt ok om det inte är för kallt ute!

Jag har precis tagit hand om en stor disk och nu ska jag sätta mig och slappa i soffan o se en film.

Imorrn bitti ska barnen till tandläkaren, får se vad man får för dom som förälder! Nej men det är nog bra med barnens tänder, jag borstar dem ordentligt och det är faktiskt väldigt sällan de får saft och andra sötsaker hemma, lördagsgodis får de ju såklart annars är det sällan vi gör undantag. Det har ju lite grann med deras sprallighet och göra också, tycker liksom inte de behöver mer energi/sockerkickar!

Visst är det mysigt med hösten?!



Fina höstfärger utanför mitt fönster



Mysigt på kvällen med middag o tända ljus



Sötis-pojken!

Kattmys



Miranda är en väldigt social gosig katt. Varje kväll ligger hon på mitt bröst, blir varmt med en katt och en dator hos sig :P

Byt arbetsgivare och jobb!

Nu ska de redan alldeles för underavlönade sjuksköterskorna vara beredda att avstå från den ynka löneökning på 2% per år. Anders Knape (m) däremot fick en lönehöjning med 42% år 2007 och tjänar 1,2 miljoner per år. På TV4-nyheterna kommenterar Anders sin löneökning
- Ja, den har ju varit god men jag har ju bytt arbetsgivare och jobb".
Vilken idiot! Jaha så det är så sjuksköterskorna ska göra tycker han? Jo men det är nog en bra lösning, jag är ju redan på väg åt rätt håll då :) På frågan om vad Anders gör med sina pengar svarar han att han "betalar mat och hyra som alla andra och köper en och annan skjorta". Har denna människa nåt innanför pannbenet? Det räcker inte till mer än så, vad räcker då en sjuksköterskelön till?
Är såå skönt att lämnat vården för då skulle jag bli ännu mer frusterad över hur det får sparas där som det gör! Ett avtal är väl ändå ett avtal? Inte gentemot sjuksköterskorna tydligen.


Glada barn


Igår fick barnen cykla till mormor, Isa som tidigare inte varit så förtjust i att cykla och därför inte gjort det på ett tag, utbrast: Åh det går ju lika bra som på cykeln hemma hos pappa! Hon kan cykla nu, men behöver lite hjälp i starten bara. Hon hade lite svårt med att stanna också och ramlade ett par gånger och hon blir så arg och ledsen, gråter och skriker...undra vem hon fått humöret ifrån ;) Men jag lyckades uppmuntra henne och förklara hur hon skulle göra så tillslut fixade hon det också! De var så glada över att cykla och mormor och morfar fick kika ut genom fönstret för att titta på hur bra de kunde. Skönt för mamma att slippa höra gnäll om att de inte orkar gå, istället går det undan med de två cykelglada ungarna så jag får småspringa efter. De är så duktiga och vet att de ska stanna och gå över vägen vid varje korsning. Bara Isa får kläm på att komma upp och iväg på cykeln själv så kan vi cykla alla tillsammans. Imorse blev det cykling till dagis o skola, härligt att se deras glädje. Det som är så bra är att deras positiva anda håller i sig så det gick till exempel utmärkt att klä av och på sig i hallen!

Vi hade en "mysig/intensiv" fikastund hos mamma och barnen lekte med Alvar som också var där så även syrrorna, Emanuel och pappa så vi planerade in pepparkaksbak hemma hos Elin och diabildskväll! Ska bli riktigt mysigt det! Tänk att det går så fort, inte längesen man insåg att hösten är här och sen svisch så börjar man prata om pepparkakor och annat som hör julen till. Förr firade vi ju alltid julen i Sälen men de senaste åren har vi åkt upp en vecka i mars, förra året var de i visserligen i Trysil o då var inte jag med så nu längtar jag extra mycket efter en mysig fjällvecka!

Nåt annat skoj att se fram emot är kryssningen vi vann på en radiotävling, vi är ett kompisgäng som åker den 10 nov, då blir det party. Radion lottade ut 100 platser så vi åker ihop i buss här ifrån Karlstad, får hoppas man kanske träffar några nya sköningar ;) Ska ladda upp med bra musik så blir det säkert en riktigt skoj kväll!

Isa kom och skulle berätta vad hon lärt sig i skolan idag. Hon visade att de sträckte ut armen och pekade och sen sa hon: Det här är våra rättigheter! Okej sa jag, fick ni lära er vad det var för rättigheter? Det kunde hon inte riktigt svara på men det hade varit fler barn som pekade på tavlan och sa samma sak ;)

Nu ska jag börja laga mat, ikväll blir det quornfilé i dragonsås och ris!

Sen sist

Igår orkade mamman inte laga mat. Vi åt limpsmörgås med leverpastej tillslut, som ett sent mellanmål.
Två timmar senare tog vi bilen de 200 metrarna vi har till McDonald's drive in.
Under tiden ville mormorn ha tillbaks bilen men det va svårt då mamman inte hade mobilen med sig.
Vi åt framför teven och tittade på en konstig kort film om en tant och en farbror som hade sitt hus på en väldigt spetsig kulle så huset tippade fram o tillbaks.
Mamman var på på ganska bra humör och orkade busa lite med barnen i soffan.
Sen läste vi den nya boken (som följde med barnens meny) om sjörövare Rakel och kapten Snorfinger.
Barnen somnade i sina sängar tillslut efter att jag fått sprungit in o lagt tillbaka Måns och suttit på sängkanten några omgångar.  
 Mamman satt uppe på tok för länge och surfade inredning på Ikea och Styleroom.se.
Dagens målsättning var att komma upp tidigare, så mamman hann göra sig klar och tvätta sitt hår innan barnen kom upp. Gick sådär. Vi kom upp vanlig tid, men mamman körde med äggklockan och barnen var faktiskt ovanligt duktiga och lättsamma denna morgon.
Vi tog en promenad med sulkyn till skola o dagis. Det var inget bråk om vem som skulle få sitta och tjat om trötta ben, lillebror erbjöd till och med sin storasyster att sitta i hans vagn en stund.
Mamman kommer hem, trampar på en svart katt som inte syntes i mörka hallen. Tar soporna och droppar fil över hela köksgolvet och hallen.
Mamman surfar inredning igen. Har knåpat ihop detta collage med inredning att drömma om till vardagsrummet.



Sen spelas denna högt just nu, en gammal favorit:



Babyn som dansar är för söööt!


Barnen: städa sitt rum

Satte äggklockan på 10 minuter för att få lite fart på barnens städning av sitt rum, moroten var att när klockan ringde började Bolibompa. Det fungerade faktiskt rätt så bra på Isa, det var svårare med Måns. Klockan ringde och städningen var inte klar. Isa fick städa lite till sen när jag tyckte hon varit duktig nog fick hon gå och sätta sig vid teven, Måns som knappt städat nånting fick däremot stanna kvar vilket inte var så populärt när han märkte att Isa fick gå. Men med en hel del påtryckningar från mig lyckades även han städa in det sista så han gjorde sig förtjänt av att gå och se barnprogrammen på teve. Isa fick dessutom ett klistermärke till sin belöningstavla då hon faktiskt skötte städningen ovanligt bra. Denna metod ska jag köra med imorrn också och se om det går lika bra då!


Mina nya stövlar!



Medan barnen var på dagis och skola idag åkte jag och köpte dessa stövlar som jag lagt undan, skönt att slippa de gamla som det va hål i så det läckte in vatten!

Kampen om mössan



Barnen testar mitt tålamod morgon, middag, kväll, i alla lägen typ. Idag när vi kom hem från dagis skulle Måns få sin belöning eftersom han med klistermärken på sin belöningstavla kommit fram till "mål" kvällen innan. Hulken på en motorcykel låg och väntade i ett skåp, inhandlad av mig idag för att överaska lillebror. Jag förklarar för Måns på vägen hem att om han uppför sig nu och inte bråkar när vi kommer hem så ska han få sin överaskning.
Men det är samma visa som vanligt, skor och kläder slängs på golvet och det är såå jobbigt att lägga in efter sig! Isa var för en gångs skull riktigt duktig men Måns trotsade och gnällde. Trots lugna och bestämda förklaringar om uppförande och belöning så hade det ingen effekt. Isa hade satt på bolibompa och det lockade mer. Jag sa att det blir ingen belöning förrän han tagit reda på kläderna. En timme senare hade jag fått nog av att se hans grejer ligga där och stänger av teven och försöker få honom att ta in sakerna, uppmuntrar honom med vad lätt det är gjort så får han sin överraskning sen. Men han gråter och tycker det är såå jobbigt. Han tar skorna tillslut, och han får beröm, men sen vill han att jag ska ta mössan. Jag vägrar. Han ligger på golvet och jämrar sig...och SOMNAR. Efter 30 min vaknar han och är ledsen. Jag tar upp honom och han får sitta i mitt knä. Han sliter sig loss och slår till mig i ansiktet. Jag blir arg och han ledsen - igen. Jag undrar om kampen om mössan ska ta hela dagen? Hur gör andra? Vad funkar egentligen? Gör jag helt fel? Är mina barn ovanligt trotsiga och besvärliga eller är det bara för att jag är själv som jag upplever det så? Jag struntar i honom ett tag. Efter ytterligare en halvtimme går han självmant ut till hallen och tar in mössan, jag berömmer och han får sin Hulken.

Jag har huvudvärk. Jag känner att något måste hända. Jag orkar inte mer. Jag vill inte att mer än hälften av min och barnens tid tillsammans ska bestå av tjat, tillsägelser, och gråt. Jag vill inte att barnens och min morgon ska va ett enda kaos och att de ska behöva bli ledsna och arga, som tur är vet jag att de uppför sig bra och trivs utmärkt på skola och dagis men det känns inte bra i mammahjärtat att lämna dem efter sådana mornar - som vi har i princip varje dag. Och varje eftermiddag är det samma sak, de liksom exploderar när jag hämtar dem. Är rädd att det blir en ond cirkel som blir allt svårare att komma ur. När jag för en tid sen trodde det var så jobbigt det kunde bli känns det ändå värre nu, eller är det bara för att jag har mindre ork kvar?

Vad ska man ta till när varken bestämdhet, uppmuntran, konsekvens eller belöningar fungerar på barnen? Jag hatar den mamman jag måste va för att få reaktioner från dem. Jag måste säga till 3-5 gånger om varje sak, tillslut skrika eller ta tag i dem och leda dem.  Nu låter det jättehemskt i mina öron när jag läser vad jag skriver men det är i huvudsak så det är. Däremellan är de ju hur goa, snälla och duktiga som helst. Men det är svårt att hinna se det bra när striderna mellan mig och dem eller mellan dem två avlöser varann hela tiden.

Vad fungerar egentligen på barn som har svårt att lyssna, som är så inne i sitt och envisa?
Jag får ångest när jag tänker på hur jobbiga jag tycker att mina egna barn är. Tiden går så fort och snart är de stora, hur kommer jag då se tillbaka på denna tiden? Och kommer de bara minnas en tjatig irriterad mamma?
Funderar på var man ska vända sig för att få bra hjälp...bvc?

Fantasi

Ingen brist på barnens fantasi, kanske de längtar efter snö? De visade stolt upp deras tågbane-snögubbe :)
Fantasi är något barnen har gott om, nästan allt de två gör innehåller lek, de är allt från lejon till bebisar. Jag tycker det är bra egenskaper de har, men något påfrestande kan det vara då de även är väldigt energiska, koncentrerade och viljestarka med de gör. Vare sig de ska äta, klä sig eller borsta tänder så leker de, de två är som i en bubbla som stänger av allt ointressant, dvs mycket av det jag försöker säga når sällan fram om jag inte ställer mig framför och tittar dem i ögonen samtidigt som jag bestämt pratar med dem, men det är ingen garanti, 2 sekunder senare är de inne i leken igen. De finns de som tycker jag är lugn med barnen och har gott om tålamod, men själv tycker jag att jag får ryta till alldeles för ofta för att få en reaktion från barnen. När barnen sen inte har samma vilja sinsemellan kan ni ju föreställa er... :P




Skepp o hoj!



Måns gillar att måla, här målar han en vulkan på dagis. Efter skola och dagis tog jag med barnen till en "ny" lekpark i närheten, det var riktigt skönt att komma ut. Under dagen låg jag mest och vilade då det kändes som det fattades ett par timmars sömn när klockan ringde imorse.



Ett stort skepp att klättra upp i och åka rutchkana nerför. Kul med lite annorlunda lekpark. Måns tyckte repstegen upp va lite svår med med lite hjälp gick det bra.



Efter en stunds lek tyckte Isa vi skulle gå runt Sundstatjärn, de sprang ju runt där med skolan en dag, men då det är en betydligt längre bit att gå än vad vi har till dagis och skola tyckte jag inte det var någon bra idé. Vi gick en liten bit och sen tillbaka istället. Hade inte varit så kul att komma halvvägs med två barn som sen ledsnar och lägger sig på marken för att de inte orkar gå mer!



Måns blev lite trött efter en bit och la sig på bänken :P





En riktigt skön höstdag!

Dagens snabba

Färg: ljusrosa
Klädsel: mörkblå jeans, randig top
Frisyr: hästsvans
Accessoar: stora ringar i öronen

Mat
: pannbiff med lingonsylt och mos
Dryck: oboy imorse
Snacks: lite choklad har jag

Känsla: hyffsat tillfreds med en gnutta rastlöshet
Humör: helt ok, på plussidan iaf
Att göra: börja med maten snart

Musik: Melissa Horn
TV: Ensamma mammor söker ska jag se ikväll
Internet: Mycket facebook och blogg idag
Telefonsamtal: bara pratat med barnens pappa idag

Inspiration: olika mammabloggar
Drömmer om: lycka
Längtar till: kärleken


En riktig dansbandshelg ;)

Denna helgen har haft en hel del inslag av dansband. Fredagskvällen som jag trodde skulle bli ganska lugn och småtråkig med undantag för Idol som jag skulle sitta hemma själv o se, blev inte riktigt som jag tänkt mig! Ketty och Kessy drog med mig till Hotel Fröding för att lyssna på deras pappa som spelade där, i bandet Sandins. Efter ett par öl i kroppen blev det faktiskt lite dans på något osäkra ben, haha men det va kul. Tror till och med jag klarade av en foxtrot något sådär. Ketty va chaffis eftersom hon har en liten minibulle i ugnen :)


Sandins

På lördagen var jag inte i speciellt god form måste jag erkänna, en rejäl baksmälla. Försökte råda bot på den med en skön och lite för varm promenad i solen med Mia. Fick tummen ur att hämta vinterjackan från förrådet men den hade jag klarat mig utan just då i alla fall. Jag unnade mig sen en riktigt smarrig pizza...sen var det liksom slut på det roliga, var inte alls sugen på öl och utgång som det först va tänkt. Näe, jag drog till Folkets hus i Forshaga istället där Ketty & co jobbar när det är dans där. Så det blev två dansbandskvällar i rad, nya erfarenheter :). Jag va med i garderoben och på serveringen i pausen, sen fick vi rast (eller ja jag jobbade ju inte men jag fick rast ändå haha) och tacos! Sen var det lite korvförsäljning till de dansande damerna och gubbarna innan det stängde. Hade faktiskt en riktigt rolig kväll med tjejerna och killarna som var med. Väldigt skönt med en kväll utan att dricka också haha. Var inte hemma förrän efter 3, hade svårt att somna och somna nog inte förrän framåt 5-tiden.

Nu ska jag nog ta mig en svängom med damsugaren innan barnen kommer vid tre. Kram på er!

Måsten och skor

I morgon väntar en massa måsten eftersom jag inte tagit tag i det som jag borde denna veckan. Det är papper som ska få påskrifter och intyg som ska skickas in...lika roligt varje gång! MEN jag ska faktiskt spana på nya vinterstövlar, för tydligen är det så att saker håller inte så länge nuförtiden, de jag har nu köpte jag förra året och har redan behövt laga klacken men nu är det hål under så är det lite blött ute blir det blött för foten. Och de har jag lagt ut ca 600:- på nu. Hmmm. Och min vattenkokare höll knappt 2 månader, ändå köpte jag inte värsta budget-varianten. Va bliiir det, säger och jag känner mig som en gammal tant, ska inte saker hålla bättre? Började släppa ut katterna små korta stunder förra veckan och den ena av dem, Mimmi (den svarta) har verkligen fått smak på det, hon står nu vid balkongdörren och jamar. Miranda däremot verkar inte bry sig så värst, hon är min favorit också, så social och gosig, finns väl inget ute i kylan och göra eller? :P Nä måste fixa halsband och id-märkning om de ska va ute så än så länge blir det bara korta stunder. Godissugen är jag också, hade en tanke på att gå till macken förut, men nu känns det lite väl desperat att gå dit tolv på natten men oo så gott ;)

Oh my...!

Har ni sett denna? jag såg den första gången igår, haha!


Vilka är ni?

Ni som läser min blogg, vilka är ni? Har inte så många besökare varje dag men är nyfiken på vilka ni är.

Sent blev det i natt, kunde inte sova. Pms och tankar snurrandes i huvudet. Fick sällskap en stund och sen somna jag inte förrän halv 4. Men det gör inget, bara trevligt, jag ska ju ändå inte upp till något. Idag är det soligt o fint igen, ska nog minsann ta en rejäl promenad med musik i öronen. Blev väckt 8 av ett surt sms sedan kl 9 av att de ringde från Isas skola, då hade barnens pappa försovit sig visade det sig! Pinsamt, men det var ju inte mitt fel iaf.

 

Ser fram emot Cinderella-kryssningen den 10 november! Vann biljetter genom en tävling på radion och fler vänner har vunnit så vi är totalt 8 st som åker med bussen som radion ordnat.

Nu är det svinkallt ute, måste gå till förrådet och hämta vinterjackan. Tänk att det går så fort från att börja bli höst och sen rätt vad det är tycker man det är jättekallt!  


I wish that you were here with me

I'm running out of things to do to get you of my mind.
With you is were I'd rather be
but we're stuck were we are, it's so hard
I wish that you were here with me
It's so hard, but we are stuck were we are
Can you here me crying



(Long Distance - Brandy)


En barnfri onsdag

Idag har jag inte varit på rätt humör, kan bero på att det är en viss period i månaden. Inget i garderoben kändes bra att ta på sig, jag fick inte till håret osv. Allmänt rastlös och småirriterad. Det är ofta då jag får för mig att jag måste ändra på nåt i lägenheten. Tänkte först måla om den lilla "köksön" men det orkade jag inte, så istället bestämde jag mig för att byta gardiner. Ställde mig och strök, varmt och trångt, och gardinerna va lite dammiga trots de var nytvättade. Tappade strykjärnet i golvet en gång.Sen när jag hängde upp den första visade det sig att de krympt ca 10 cm på längden i tvätten...suck!

Ringde och ställde in träffen med tjejen jag är kontakperson åt, jag tror jag ska avsäga mig uppdraget för jag börjar tröttna på det och de pengar jag lägger på att fika på stan/shoppa med henne använder jag hellre privat o tillsammans med mina egna vänner.

Sen lånade jag bilen och åkte till Ketty, snart blir det bonde söker fru och chips o dipp. Dagar som dessa, ofta då jag är barnledig känns det som jag blir galen av att bara va hemma, skönt att komma iväg lite.

Imorrn måste jag ta tag i papper och intyg som försäkringskassan och akassan ska ha, var meningen idag men hittade inte lappen jag skulle ha...skojsigt värre :P

Ha det gott alla vänner!


Nu och då


Glad höst



Ja, trots en massa trubbel runt omkring mig känns det som en riktigt bra höst! Även om allt inte är som det borde så mår jag bättre än på länge! När jag vaknar är jag på bra humör och det brukar hålla i sig under dagen. Jag gillar hösten, tycker det är mysigt att få kura inne och med tända ljus. Lite manligt sällskap och nån som håller en arm om en skulle väl inte dock va fel, men det var inte det detta inlägg skulle handla om så det tar vi en annan gång!

Idag skiner solen igen så det får nog bli en promenad, måste få undan tvättberget som ska vikas och läggas in också. I eftermiddag är det fotografering på dagis och vi tar med Isa dit så de får ta syskonkort. De är ju hos sin pappa denna veckan, får se om han klätt dem nåt fint ;) Jag vill allt dit och se att det går som det ska ;)






Min tokiga Miranda, men hon är världens goaste katt, hon hoppar gärna upp på mig när jag står och hänger tvätt och balanserar på mina axlar! Handfatet gillar hon också.


Månsing

I går morse när han varit uppe en stund kommer han tillbaks och kryper ner under täcket bredvid mig, kall om fötterna, han säger:
- Du är inte så varm så du bränns mamma!

Haha, antar det var varmt o gött för hans lilla frusna kropp.
Förkyld är han också, ligger och snörvlar lite och napp har han också sen säger han:
 -Men mamma jag låter som en gris!

I helgen läste vi också boken "Kan du vissla Johanna" som vi fick på McDonald's-besöket i lördags. Boken handlar om en pojke som inte har någon morfar och letar upp en ensam farbror som sen dör i slutet på boken. Barnen gillar boken och båda tycker bilderna med kistan är intressanta. Måns tittar på mig och säger:
-Men mamma jag vill inte dö!

Min älskade lilla gulleplutt, hans ord går rakt in i mitt hjärta. Kanske är det väl alltid så att man känner nåt speciellt för sin yngsta och det gör jag verkligen. Tycker nästan det börjar bli olustigt men det kanske är så alla mammor tänker. Jag är nog mer än normalt orolig för att förlora min son. Visserligen ska han vara i princip friskförklarad från sina hjärtfel nu men självklart finns ändå en liten oro kvar. Och han själv verkar ta väldigt allvarligt på det här med liv och död för att va så liten. I somras sjöng han refrängen "Jag vill känna att jag lever..." om och om igen, han hade den låten på hjärnan (sången som är med i filmen Så som i himmelen) tänk er själva höra sin treårige son sjunga nåt sånt ;) Sen har han vid nåt annat tillfälle, minns inte riktigt hur, sagt: -Då kommer jag bli död mamma.
Måns är väldigt generös med att uttrycka sina känslor och det är ofta jag får höra att han älskar mig, tycker jag är fin o söt och sånt, går rakt in i mammahjärtat det.
Hur kommer det sig att jag är så mycket mer orolig för honom än för Isa? Är kanske bara min alldeles för grubblande hjärna som tänker för mycket och för konstigt...:P

Annars hade vi en riktigt bra helg, i fredags var vi hos min syrra och hennes familj och blev bjuden på en enormt god kycklingsallad och sen efterrätt som Niklas gjort. Sen tittade vi på Idol medan de tre barnen härjade runt på varsit fordon/lekte med lego, vi hade väldigt trevligt och hoppas grannen under inte hade räknat med en lugnt och skön fredagskväll för när de tre kusinerna leker kan det gå ganska livligt till! :)

På lördagen var jag o barnen till badhuset för andra gången i höst och det gick riktigt bra! De vågade för första gången sig på att åka i rutchkanan och det var ju riktigt skoj tyckte de! Jag fick stå i vattnet och ta emot de små liven som kom i raketfart mot mig :P Lite bastubad blev det såklart också, riktigt skönt! Och jag lyckades få barnen att klä på sig och promenera hem utan alltför mycket protester (förra gången vi var där funderade jag på om det var värt att ta med dem dit igen när det var såå jobbigt att klä sig och gå den lååånga vägen hem!)

Söndagen blev en riktig slappardag med lek och dataspel och liggandes på soffan då jag fick en jobbig huvudvärk som inte gav sig förrän framåt kvällen. Barnen åkte hem med Gabbe på eftermiddagen. Saknade dem medsamma.