Toppenhelg :)

Har haft en jättebra barnledig helg så nu har jag nog laddat batterierna nog för att härda ut skolveckan :P



Fredag: M-skogen med nära och kära för korvgrillning och mata fåglar. Kvällen: klassfest

 



Lördag: I2-mârten med Kettys barn å syrror och Linda. Kvällen: En rolig kväll med Linda på Glada Ankan.





Partybrudar :)

Söndag: Filmmys och pizza, såg Dark Floor och Pulp fiction :)

Idag ska vi mata varann med soppa i skolan, det blir nog lajbans, haha.


Tomhet?

Först: Marit Bergman är ju såå bra!

Igår var jag på klassfest, det var kul! Alla klasskamrater är ju så goa :)

Idag känner jag nån slags tomhet. Saknad av någon, något? Tvivel på mig, andra, saker. Vad vill jag göra? Vissa saker blundar jag för, annat ser jag kanske för tydligt.

Vill jag läsa 2 år till för att bli sjuksköterska med arbetstider som passar både mig och barnen dåligt? Dagis öppnar 6.30 och jag jobbar jag på sjukhuset börjar jag 6.45. Det fattas en halvtimme där för att det ska gå ihop. Dessutom blir min mage helt konstig av att börja så tidigt och jag mår dåligt hela dagen, det är ju ingen lugn start på dagen precis. Sen är det kvällar då man jobbar till 22.00. Helger, julafton utan familjen kanske. Stort ansvar, stor studieskuld, inte nog lön för mödan. Men desto fler möjligheter som att jobba på olika avdelningar, vidareutbilda mig, jobba i Norge, det är nog det som lockar. Men frågan är om det är värt det? Jag måste bestämma mig nu...snart. Vad är alternativen? Jag är väl i princip tvingad att jobba som undersköterska eftersom jag har den utbildningen och då är det ändå samma skit.

Idag är det I2-marten, kanske man skulle ge sig dit och få lite sol också...Barnen är hos Gabbe så jag har bara mig själv (inte så bara, haha)


Påsk och födelsedagsfirande


Sötaste påskkärringen tycker mamma :)



Alvar Isa och Måns i muséeparken i väntan på att påskparaden ska börja

Efter påskparaden och när vi lyssnat en stund på Kerstin Andeby på torget i strålande sol åkte vi hemåt. Där laddades batterierna med lite banan för att orka med lite påskbrevutdelning. 65 påskbrev hade Isa och Måns fått ihop, hur ska det sluta när de blir större?? Minns själv att man satt och målade som en galning för att ju mer påskbrev = mer godis!
Måns och jag stannade hemma och vilade lite medan Isa påskade med kusinerna Selma och Noah. Efter det fick barnen leta påskägg för påskharen hade minsann hälsat på hos mammsen också :)





Påskmiddag och födelsedagsfirandeblev det hemma hos Elin och Niklas som båda fyllt år, lite jämt dessutom eftersom syrran fyllde 25 på självaste påskafton. Påskmaten smakade ovanligt gott i år måste jag säga. Emanuel och Anna stod för köttbullarna, mamma för tårtan m.m, Niklas hade lyxat till det med en påskgriljerad skinka och jag hade lagat en Jansson. Givetvis åt vi massa god lax sill korv och ägg också! Räkor fick vi också fast Alvar lyckades hälla en del av spadet över sig! Klåfingrigaste åldern på honom nu :P


Elin fick bland annat en symaskin som hon önskat sig, det är tydligen en trend bland dagens 25-åringar att önska sig :) Haha låter som jag är pensionär eller nåt, så gammal är jag inte även om jag visserligen bara har 2 år kvar till 30.


Påskdagen: solning grillning studsmatta blöt gräsmatta presentköp till 6-årskalas film Seven pounds.



Hälsade på Gabbe som har sin syrras familj från Borås här på besök över påsk.





Långfredagen 



Manikyr och pedikyr (önskemål från Isa) men både jag och Måns hakade på och det målades naglar på oss alla tre.


Lite nytt

Nu är det påsk!

 
En randig påskkärring, det här är efter dagis så en del av utstyrseln har åkt av, men mer blir det på påskafton! Måns ville inte bli sminkad, lite markerade ögonbryn räckte för hans del!


Fick överta en vit köksgrupp från mammas väninna, ett lyft för köket :) Och snälla svågrarna körde de åt mig :)

Lite mer bilder från mitt hem:








Om ni undrar vad det är för gult uppe till höger i bilden så är det en av barnens ballong-ankor som fastnat på bild, de som det cyklades med häromdagen ;)


Sagt av Måns nyligen:
-Jag fryser om byxorna. Och:

-Det gör ont i håret!







Bakom draperiet (ett påslakan upphängt med säkerhetsnålar) döljer sig kläder och skor, skönt att slippa se!


Försöker ta tag i dagen

Jaha, idag möttes vi av regnväder, lite trist. Inte för att det gör så mycket egentligen, visst blir det lite grått och trist men ungarna skulle på teater med dagis och jag ska sitta hemma och plugga. Bara jag får tummen ur. Mår inte helt prima, nåt knas med magen är det nog. Gav mig på tvättberget i badrummet och la i en maskin, nu återstår väl bara en sådär 4-5 omgångar med tvätt, har dålig rutin på det där, lyckas alltid vänta tills tvättkorgen är överfull sen kör jag ett ryck och tvättar flera maskiner.
Mest lockande känns att lägga sig i sängen och sova lite nu, kanske kolla nåt missat program på webbteve men nu måste jag fortsätta läsa omvårdnadsteorier.
Ska ringa försäkringskassan, har väntat över 2 månader nu på att få beslut om bostadbidrag, eftersom jag inte fick nåt förra månaden och inte denna ligger jag rejält back med räkningarna nu, usch...


Färgglatt i barnens rum med påskris och tavlor som kommit upp på väggen.


Sötis med fixade glasögon på stan igår




Kolla frissan :) Måns är så långhårig nu men jag tycker det är gulligt. Sprayade upp luggen för skojs skull häromdagen.

Helt slut!

Jag har varit lite ur form ett par dagar, magen har inte varit helt okej. Har känt mig uppblåst, haft halsbränna och mått illa. Har hört att flera haft samma problem och jag tror det är nån typ av magsjuka. Känt mig allmänt ur form och tung i huvudet också.
Barnen och jag tog sovmorgon idag och åt frukost ihop hemma innan jag lämnade dem på dagis till samlingen 9.30, det var gött! Måns har varit lite ledsen vid lämnandet de här två dagarna så därför kändes det bra att inte lämna så tidigt idag också. Men imorrn ska de på teater så då blir det vanlig tid, före 8 alltså. Sen lyckades jag äntligen ta tag i lite läsande för nu är det hemtenta som gäller. Hann med att läsa om på omvårdnadsteorier idag och imorrn ska jag fortsätta.
På torsdag ska vi börja metodövningar i skolan, blir nog en del repetition för mig eftersom jag gick vård på gymnasiet men det blir nog skoj och nytt att lära också!
Till veckan har vi tre dagars fältstudier då vi ska följa en sjuksköterska och jag ska få vara på en stroke/rehabiliteringsavdelning, ska bli kul! Och våra iakttagelser och reflektioner ska vara med i tentan som handlar om människosyn, hälsa, etik och omvårdnadsteorier.

Annars idag så har barnen varit helt speedade typ och trotsiga *pust*. Måns fick världens gråt-raseri-utbrott för att han inte fick cykla på sin trehjuling när vi skulle till mormor och sen vidare till stan! Sen är det ju det där vanliga att det är så svårt att lyssna, inte slåss osv som var värre än vanligt idag. Lyckades tillslut cykla ner på stan med Måns bakpå min cykel och fick hans glasögon lagade med en ny del som vi inte behövde betala nåt för, det var service :) Har krånglat så med att ena plastdelen som går bakom örat på Måns glasögon vill lossna hela tiden och tillslut efter ett flertal lagningar hemma med lim (eftersom vi inte vill lämna in dem så Måns behöver vara utan, han behöver dem för mycket för det) så gick en del av metallbågen av. Skönt att få det fixat och nu hoppas jag det sitter bättre så vi slipper laga och limma varje vecka!

Sedan lyckades jag cykla hem med båda ungarna och två heliumballonger (gula ankor) på en cykel, haha det var nog en syn!

Angående projektet med rensningen i hyllan pågår det ännu...tar tid!

Dagens projekt



Usch vilken rörig hörna, här går inte att sitta och plugga precis, har redan rensat bort och slängt en hel del men mer ska det bli och ställas i ordning snyggt! I hyllan har jag tänkt mig ordna efter färg, vitt på en rött på en och svart på en, får se om det blir bra :)
Ska ta mig lite frukost nu, ledig idag och imorrn tack vare att vi är så effektiva i vår basgrupp så vi arbetat klart med det vi skulle gjort på fredag redan :) Stortrivs verkligen i vår grupp, alla är så bra och duktiga så det smittar av sig på en själv!
Idag ska jag även med G och barnen till Ikea där vi bland annat ska luncha, för mig blir det nog inte nåt handlande, måste hålla i pengarna, fattig student och ensamstående mamma som man är...! Men jag är glad ändå :)

Vårsol och snart påsk!

I år går mitt påskris i vita och svarta fjädrar och gula virkade kycklingar :) En liten påskhare fick hänga med i riset också.

 
 

Idag har det varit strålande väder,himla skönt med sol och värme efter den senaste snön och snålblåsten men nu har nästan all snö smält bort, nu hoppas jag verkligen inte det kommer nåt mer.
Varit i skolan hela dagen och haft basgruppsarbete om vårdmiljö och omvårdnad samt fått info om hemtentan. Men ibland tror jag ärligt talat lärarna tror vi går på lågstadiet eller nåt när de står och berättar precis samma som vi kan läsa oss till i studiehandledningen, en timme för att lyssna på sånt vi redan fått skriftlig information om känns ju lite slöseri med tid!



En skön promenad runt sjön med mamma blev det på eftermiddagen och vi tog lite påskris, jag tog ett som barnen ska få pynta med lite färgglada fjädrar som ska få stå i deras rum.

Ikväll går veckans favoritprogram förutom Sjukhuset då, nämligen Roomservice, killarna Johnny och Mattias är ju så sköna! Sen går också Diagnos okänd - intressant!



Nya ljuslyktor från Village skaffade jag igår också för ett presentkort jag hade liggandes :) Snygga va!