Handikappad ;)

Utan dator! Lämnade in den på Siba igår, skulle ta två veckor, hoppas det inte tar längre tid. Blir väl lite sämre med uppdateringar nu kanske. Är hemma hos mamma nu för att kunna betala räkningarna. Fick åka till skolan i veckan för att skriva ut och det tog ju halva dagen. Så mycket smidigare det är att ha en fungerande dator hemma!

Idag kommer barnen och vi ska passa Alvar :) Ska bli så kul. Har nästan målat klart köket idag, vitt blev det, underbart att få måla över de trista olivmönstrade tapeterna. Ska ta fram lite adventssaker och göra fint tillsammans med barnen, mysigt!
Isa hade feber igår men var piggare idag.

Jag har fått lite energi tillbaka och lite grejat med lite julpynt ;)





Var med mamma och passade Alvar en dag tidigare i veckan också.





Nybadad och go. Road av mobiltelefonen. Kolla vilka gulliga lockar han har!



Vi var ute i snön och traskade ett tag också, det gillade han!

Jag vill också ha en toastmaster-kille!

Vilken helg det har varit! Var på världens grymmaste 30-årsfest i lördags, riktigt lyckat och extremt kul och det kändes igår kan jag säga...det var soffläge hela dagen och teve som gällde!

Tittade bland annat på sista avsnittet av Ensam mamma söker och tårarna rann. Jag blev så rörd av att se hur lyckliga och kära de blev med varann, speciellt trebarnsmamman berörde mig. Självklart kände jag mig lite ledsen också, över att jag inte har någon. Stundtals är det väldigt ensamt och jobbigt. Undrar om man någon gång kan få träffa någon som det känns så där underbart med? Kärlek är ju det bästa som finns!

Idag känner jag mig aningens handlingsförlamad. Nu när barnen är hos sin pappa denna veckan har jag all tid i världen att fixa och dola här hemma med sånt jag bara väntar på att få tid till då när jag har barnen hos mig. Men nu vet jag inte var jag ska börja och har ingen större lust heller. Vika tvätt, ta hand om disk, betala räkningar eller fortsätta rensa i skåpet jag började med i fredags. Plugga är nog det mest nödvändiga. Hoppas jag får lite mer energi senare idag.

Klarade stora anatomi och fysiologitentan iallafall! fick hela 80 p av 120, gränsen för godkänt var 60 så jag känner mig helnöjd med tanke på att det inte kändes som jag skrev så bra. Gött!

Om önskelistorna!

Satt med barnen i fredags så de fick bläddra i leksakskataloger, och det var ju en hel del de ville ha såklart. Så jag får kompletterna lite till de tidigare önskelistorna jag la in. Sammanfattningsvis kan jag säga att

1. Isa gillar Rorri racerbil, Hello Kitty och prinsess-saker!

2. Måns älskar Blixten McQueen från filmen Cars/Bilar. Tågsaker är populärt också, t.ex MussePigg tågbana eller Thomas och Vännerna-tåg.

Önskelistorna är nu uppdaterade :)

Första snön har kommit

...sen hur länge den stannar är ju en annan femma! Lite mysigt i alla fall och barnen blev ju överlyckliga. Lite lustigt att Måns pratade om det igår kväll. Han sa nåt i stil med aldrig blir det vinter, och aldrig kommer tomten. Han tyckte det skulle bli kul att åka pulka, han längtade verkligen. Så sa han att han var rädd för tomten och han ska ta sina paket snabbt och gömma sig under bordet, haha!


Barnen kikar ut på snöfallet

Ut direkt ville de såklart och så snabbt har jag sällan sett Isa klä på sig!



Isa ritade denna tjusiga gubbe :)



Pulkorna kom fram, det var allt på håret att det gick att dra pulkorna med barnen i på den grusade backen med ynka 2 cm snö...men vad gör man inte för att glädja sina barn. De var väldigt nöjda att bitvis själva dra sina pulkor efter sig!

Senare på em blev barnen hämtade av sin pappa.
Jag lagade god mat med kyckling och couscous, köpte mig godis och tittade lite halvt på Idol. Tog tag i ett av köks ("skräp")skåpen och det var verkligen på tiden! Otroligt att så mycket kan få plats i ett litet skåp! Där inne har jag förvarat allt möjligt, verktyg, papper, pennor, målarböcker, servetter, presentsnören, allt möjligt bra att ha helt enkelt :)

Igår hade vi labb i skolan, vi hade ju odlat bakterier från diverse ställen över natten. Usch, det var inte såå fräscht att öppna de små brukarna sen och se hur det bildats mängder med bakteriekolonier. Intressant ändå, var ungefär lika mycket bakterier under min sko som på caféterians bord. Vi fick välja ut 6 olika odlingar som vi fick stryka ut på glas och sen gramfärga, så att några blir blå och några röda, det har att göra med hur motståndskraftiga de är. Sen fick vi kolla i mikroskop på dem. Vi hade lite otur, jag och de tjejer jag brukar labba med har en förmåga att alltid bli klara sist, säkert för att vi är noggrannast och inte alls mest trögtänkta! Vi hade lite problem med att få ett fungerande mikroskop,  tredje gången gilt och då skulle läraren hjälpa oss med skärpan och då råkar hon krossa glaset med linsen :( haha, kunde inte annat än skratta...men men vi lyckades titta tillslut iallafall.

Vi fick också bekräftat att det är grymt mycket bakterier under en nagel! mycket mer än under en sko kan jag säga! BLÄ.


Önskelistor

Förslag på julklappar till oss :)


ISA:
Tågbanesaker
En pratande ponnymamma till Sky-Wishes
Rorri radiostyrd bil
Spel: Pingu på skattjakt
Hello-Kitty memory
Dockvagga i trä
Supergirl dräkt
Sittsäck med prinsessor
Musses klubbhus brandstation
Rorri bilbana
Rosa nalle
Kläder stl 110 (byxor, pyjamas, klänning)

MÅNS:
Pussel
Blixten McQueen körpanel
Biltransport med 2 bilar
Docka med badbalja
Musse Pigg tågbana
Thomas o vännerna-tåg
Kläder strl 98 (pyjamas)
Utklädningskläder

ÅSA
Bok: Millas Mysmat
Bok: Föräldrahjälpen, Bonnier
USB-minne 2 GB eller större
MP3-spelare (4 GB eller större, radio)
Stavmixer (nån billig enkel)
Parfym: Jean Paul Gaultier (rosa flaska, kvinnokropp)
Mascara, svart kajalpenna

Idag har vi haft lab i skolan. Vi har samlat upp bakterier från diverse ställen, ex från våra händer, dörrhandtag, toaring, handtag på väska, bord i catéterian med mera. Nu ska de odlas och växa till sig tills imorgon så får vi se hur mycket det finns. Vi fick ta halsprov på varandra också. Det var en kul lab!! Var inte alls sugen på lab idag så det var en positiv överaskning. Ska bli spännande att se resultaten imorrn. Dessvärre hade jag räknat med att vara ledig imorrn, men det löser sig. Behöver ner till stan och byta mina skor och lämna in Måns glasögon. Så är det ju invigning på nyreonverade 15-huset ;) Barnbidragsdag också, så passande så :)
Ska snart gå och steka kikärtsbiffar, hade i mer ägg och mjölk och även lite fetaost så nu hoppas jag de blir godare och inte så torra som de första jag gjorde!


Två små envisa monster

Idag funderade jag allvarligt på hur man överlever som mamma till två otroligt envisa ungar som ska ha femtioelva viljor igenom när mamman är supertrött och maten precis är klar...
Trött och sliten har jag varit ett par dagar.
När vi kom innanför dörren idag fick Isa ett hysteriskt utbrott för att jag vägrade hjälpa henne på med strumpan, nåt som hon självklart klarar själv lätt som en plätt.
Dålig fantasi och ork men tillslut står färdigvispat pulvermos och pulversås på spisen och micrade köttbullar!
Då har jag sagt till barnen flera gånger att städa ihop pennor och pappersklipp som ligger över hela köksbordet och motiverat med att de ska hinna se Bolibompa efter maten. Maten klar och jag superhungrig. Efter ca 15 min börjar de städa på allvar, när det börjar bli klart informerar Måns mig om att han bajsat. Jaha, bara att gå och byta blöja. Han ole dole doffar vilken blöja han ska ha på sig sen får han ett utbrott över att jag la tillbaka resten av blöjorna. I köket är Isa i full gång med att sopa och kånka upp köksstolarna på bordet. Jag ställer in soppåsen och Isa gnäller över att jag ställt in den och demonstrerar hur svårt det blir för henne att slänga skräpet där i nu genom att medvetet tömma det på golvet. Måns gråter och gnäller på golvet i hallen.
Ungefär en halvtimme efter maten var klar kan vi sätta oss. Inte Måns då förstås, han ska inte sitta i sin barnstol! Han har i och för sig matvägrat de tre senaste kvällarna så jag blir ju inte förvånad.
Det är då jag funderar på hur man egentligen ska handskas med såna här viljestarka barn som jag har. Tycker ju att de kan få vara med och bestämma saker som inte har så stor betydelse egentligen men när det blir gnäll över småsaker och mängder med olika viljor idéer som ska genomföras blir det lite påfrestande för den lilla mamman...

Handlingsförlamad?

Usch vilken gråtrist dag det var idag! Regnigt och blåsigt. Isa blåste om kull med sitt rosalila paraply idag på väg till dagis. Måns ska få vara några timmar själv med mormor, han har haft abstinens! På torsdag är det Isas tur.

Här sitter jag och försöker ta tag i pluggandet, en del av mig vill en annan del vill sätta sig i soffan och se på nån halvdan dramaserie... Det känns övermäktigt att få in allt i skallen som vi ska kunna till tentan just nu.

Åhh struuul!

Vilken dag! Blev inte riktigt som jag tänkt!

Hade jättetrevligt igår med familjen hitbjuden på tacopaj och cheesecake till efterätt :D
Jag och barnen var trötta imorse och tog lite sovmorgon, lämnade dem på dagis vid halv 10.

Var meningen att denna dagen skulle ägnats mestadels åt plugg och in-nötning av virus och bakterier.
Istället fick jag
1. ringa om mina skor (köpta för 1,5 månad sen) som fått ett hål inunder så det läcker i vatten i högerskon!
2. ringa om Måns glasögon som gått sönder IGEN! Tröttsamt att behöva lämna in på lagning jämt och ständigt med endast nån veckas mellanrum. Isas glasögon har aldrig gått sönder på samma sätt, kanske dumt att vi köpte ett billigare alternativ till Måns...
3. Avbokat tid till ögonhuset som Isa och Måns skulle till imorrn, passar inte för det var mitt på dagen och jag måste plugga då.
4. Ringt dator-support då min datorn tvärt slutade att fungerade häromdagen, himla irriterande! Nu har jag fått igång den igen efter en total återställning, som tur var handlade jag smart och kopierade alla filer och dokument till min extra hårddisk INNAN den kraschade helt.

Ja, och nu behövs det handlas också innan barnen ska hämtas, så det blev minimalt med tid för studier idag...
Skönt att datorn fungerar igen! Den är ju halva mitt liv :P



Vi har redan fått besök av en liten tomenisse :)



Mina syrror, Isa,  Måns och Alvar (bänkade framför Ensam mamma söker...)



Spralliga utklädda kusinskaran, Alvar med på noterna, om än något chockad här!

Kall men inte blöt

Usch vad regnigt det var idag, fick ta gummistövlar på helt enkelt, lite kallt var det men slapp bli blöt om fötterna iallafall! Mina nya skor har fått ett hål inunder och lägger in vatten :( så det var helt uteslutet att ha dem idag när det regnade så mycket!



Idag har jag varit på Sjuksköterskornas jobbdag på universitetet! Fick info om att jobba på ambulans, läkare utan gränser, olika sjukhus, att jobba i Norge och vilka vidareutbildningar som finns i Karlstad. Roligast av allt var att träffa personal från Akademiska sjukhuset där de spelar in Sjukhuset. Kortet med TV-gänget har jag satt på kylskåpet - mina förebilder :)



Lite julinspiration:



Får man inte en vit jul kan man ju skaffa sig en vit julgran ialla fall ;)



Fina muggar till glögg



Fint och juligt med röda krukor till vita orkidéer!



En sån här "ljusgran" skulle jag vilja ha i fönstret tror jag!

Helt sjukt!!!

Att den läkarstuderande på Lunds universitet som förgripit sig på en 14-årig kille ska få fortsätta sina läkarstudier! Han Har bara dömts till behandling och vård. Det är ju helt vansinnigt att han ska få fortsätta, har man gjort något sådant är man ju helt klart olämplig som läkare! Tänk vad många det är som väldigt gärna vill läsa till läkare men som inte kommer in - låt någon av dem få hans plats istället!!  *grrr*

Klädd med väst

Idag hade jag på mig svart väst som är på modet, lustigt att det var just den jag hittade när jag rensade ute i förrådet. Vågar knappt berätta det men den gjorde jag i syslöjden på mellan eller högstadiet! Trodde inte jag skulle använda den nåt mer men samlare som jag är kunde jag såklart inte slänga den, ibland lönar det sig! Passar ju hyfsat än :)



Har haft dåligt med energi de två senaste dagarna, så jag har inte blivit klar med pappersarbetet än. Barnen är ju hos sin far så jag har några dagar till på mig att bli klar...går ju inte att ha de rännandes bland mina högar på golvet ;)

Varit på föreläsning igår och idag. Det handlade om svampar och parasiter (maskar) igår, riktigt bläk! Idag var det fortsättning på virologin (virus) och vi fick genomgång av HIV-virus och Herpesvirus. Inga roliga grejer det där! Men väldigt intressant. HIV-virus kan ligga latent upp till 20 år innan det visar sig, tänk på det alla ni därute, testa er och använd kondom!!! Måste ju börja öva på att propagera för sånt här nu när jag ska bli sjuksyrra, eller hur ;)


Tävlar om julkort från Snöstjärna

Nu kurrar magen, får ta mig nåt att äta, såå tråkigt att äta själv bara!

En dag med Isa som bebis - flashback

Håller på att rensa och sortera bland mina saker. Var hela dagen ute i förrådet igår. Missa Stjärnor på is till och med för jag ville göra klart. Idag fixar jag inne. Hittar massa skoj och slänger annat. Hittade anteckningar från när Isa var liten bland annat, så här kunde en dag med henne vara:

4.30 och 6.30 - ammar

7.00 - byter blöja

8.00 och 9.00 - ammar

9.20 - går upp och hämtar blöja, kläder och näsdroppar. Tar hand om kattbajs på golvet.

10.10 - Går ner i köket, Isa sitter i babysittern. Kollar post och plockar undan. Isa ledsen och hungrig. Jag gör gröt.

10.20 - Matar Isa och trixar, spiller! Jag är hungrig.

10.30 - gör gröt och mackor till mig, försöker äta, Isa missnöjd.

10.40 - Äter min frukost och ammar Isa vid köksbordet. Äter fort så jag mår illa. När Isa ammat klart vill hon inte sitta i babysittern.

10.45 - går på toa och Isa får ligga på skötbordet, hon är förbannad!

10.50 - sätter oss i vardagsrummet. Isa maskar och spänner sig, skriker. Tålamod!

11.00 - ammar Isa i hopp om att denna besvärliga lilla dam somnar. Vill läsa Vi Föräldrar i soffan och inte krångla, trött.

11.20 - provar att lägga Isa

11.22 - duschar, tvättar håret och klär mig

12.00 - jag sitter vid datorn

12.30 - Isa vaknar, får ligga på en filt, gnäll efter 5 min

12.35 - byter blöja

12.45 - gnäll från Isa

13.00 - Isa vill ej bli ammad

13.10 - Isa vill ej ha puré

13.20 - blöjbyte

13.30 - Isa vill ej äta, Isa gnäller

14.00 - mamma kommer, vi tar en promenad

15.30 - går in och fikar

15.40 - Isa vaknar, får puré och efterrättspuré

16.30 - är vi klara. Mamma åker hem. Jag diskar/plockar och Isa ligger på en filt.

16.45 - blöjbyte

16.55 - Isa ligger på en filt, luftar rumpan och jag sitter vid datorn

17.15 - pappas knä

17.30 - Isa leker på filten

18.15 - danslek

18.30 - ammar

18.45 - Isa somnar. Jag går till tvättstugan.

19.15 - Isa vaknar. Jag börjar med maten

20.15 - vi äter mat och Isa får lite gröt

21.00 - vi fixar med krokar. Isa ligger på filten/sängen.

22.00 - ammar lite. Isa kräks.

22.25 - Gabbe går runt med Isa. Jag sätter mig vid datorn.

22.40 - Isa sover

23.00 - ammar...

Bebistiden med Isa var kämpig, mycket krångel med magen, mat och sömn. Isas pappa jobbade dessutom natt så jag var mycket själv med henne även på nätterna. Självklart var Isa jättego de stunder hon var nöjd!

I eftermiddag blir det kalas för min kusin som fyller 12, det blir säkert jättetrevligt! Fars dag också inte att förglömma...!


Freeedag :)

Jaha då var det fredag, gött det! Idag har det varit en bra dag (som de flesta andra såklart) förutom att jag haft en hel del huvudvärk under eftermiddagen, mindre skoj...har det alldeles för ofta tyvärr. Men men, det har inte förstört min dag ialla fall :)
Gick ovanligt bra imorse, Isa gick till och med hela vägen själv till dagis, dvs jag behövde bara ha en unge och 3 väskor i vagnen! Ganska skönt, med tanke på att den drar åt vänster, och med en Isa sittandes på suffletten blir det ännu värre.
Hade föreläsning om virus idag - intressant! pågick fram till tolv. Sen tog jag bussen hem och hämtade barnen tidigt, för att hinna vara lite med dem innan de ska till sin pappa.


 
Isa i sin söta mössa med öron och bild från dagis

Allt var frid och fröjd fram tills jag hjälpte Isa av med skorna och upptäckte - hundbajs! Bläääh...fick försöka tvätta av så gott det gick, det mesta var undertill som tur var, hennes stövlar går ju inte att köra i maskinen. Sen såg jag att hon hade fått hundbajs bak i ändan på overallen också, bara att slänga in i maskin. Förbaskade hundägare som inte kan ta upp skiten efter sig! Roligare kan man ju ha en att behöva ta hand om sånt äckligt. Inte lätt att se var det ligger hundbajs när det är så mycket löv ute nu heller...usch och fy!


Barnen roade sig sen med att limma fast diverse urklipp från reklamblad på färgat papper. Sen fikade vi, jubel från barnen när de fick dammsugare och pepparkakor. Isa älskar pepparkakor! Då var mamma poppis minsann :)

Sen fick jag skjuts med Gabbe i hans nya minibil (Lupo) så jag kunde hämta ut mitt nya körtkort, och blev sen avsläppt på Bergvik. Där kunde jag äntligen hämta ut min digtalkamera som varit på lagning - ska bli spännande att testa den sen. Den bara la av en dag...var ett antal månader sen nu. Tar tid för mig med vissa saker, det är jag väl medveten om!

Fick inhandlat ett par nya vättåliga vinterstövlar till Isa, en ny mössa till lite annat smått och gott, tre rullar julpapper fick jag med också! jo och en söt liten tomtedress till Måns, får se om han vill va nån liten tomtenisse när det närmar sig. Fanns tomteklänningar också men det är nog säkrast att höra med Isa vad hon vill först, kan tänka mig att hon faller för grupptrycket och vill va Lucia. Måns tomtedräkt funkar ju som pyjamas om han skulle vilja va stjärngosse istället. Ska bli kul se dem på Lucia!


 
Isas nya stövlar, hoppas hon blir glad för dem! Spanad julstjärnor också! Vill ha en röd i vardagsrummet tror jag och en vit på fot i köket eller sovrummet.

När jag kom ut från Maxi träffade jag på syrran och hennes familj! Lilla Alvar är ju så söt och blir bara goare och goare! Han börjar bli stor nu! Stod upp i kundvagnen. Hade en fin hemstickad tröja som matchade hans pappas. Vi satte och och åt lite korv med bröd ihop :)


 

Nä nu blir det nog soffan och Idol!


Ny vecka, full fart!


Åh nej, hade skrivit ett långt stycke så försvann det utan att sparas fast jag tryckte på spara som utkast...
Jaja, drar en kortare variation nu då, skulle gå och lägga mig...

Har haft en skön helg trots Måns magsjuka. Vi har bakat och myst inne med film. Hann med att vara ute i det fina vädret också! Väldigt avslappnande att slippa tänka på tentaplugg!
Men i måndags började vi den nya kursen, medicinsk mikrobiologi. Vi ska lära oss massor om virus, bakterier och antibiotika m.m. Så det är tenta igen på det om 5 veckor...Föreläsaren vi hade i dag sa mot slutet av dagen att hon tyckte vi skulle kolla igenom de 40 bakterier hon skrev upp, namn och släkt på latin, form, symtom m.m till morgondagens läsning....tjoho...för mig finns det inte mycket tid eller energi kvar när barnen somnat framåt nio.

Har börjat med en ny väckningsmetod för att få upp mig i tid på morgonen och inte ligga i sängen och snooza i 30-45 min och sen stressa som en galning till dagis och skola. Nu går stereon igång strax efter 6 i vardagsrummet med P3, därefter mobillarmet och skulle jag fortfarande inte vaknat till så går en vanlig hederlig väckarklockan igång en bit bort i sovrummet så jag måste upp för att slå av den. Funkade imorse, men la mig ovanligt tidigt igår kväll!

Förresten, vi har gått över till att lämna/hämta barn på fredagar nu istället. Skönt att börja med en lugn helg och mys när man får hem barnen och inte dra igång med tidiga mornar och dagis/skola direkt!



Från dagens föreläsning, skrivs om bakterier...
(Hittade äntligen min mammas gamla pennskrin som jag letat efter, gillar det!)



Glada barn på väg till affären



Måste ju titta på fiskarna i akvariet som finns i vår mataffär.
Tyvärr var det inte så glada barn i slutet av handlingen (inte så glad mamma heller för den delen), då mitt kort inte funkade att betala med så vi fick lämna matkassen med barnens smaskigheter (tuggummi, risifrutti och chokladpudding) som de skulle bära hem själva i en liten egen varsin påse. Det var protester i form av gråt och skrik och krampaktigt grepp om lilla påsen som jag fick försöka förklara att vi ska lämna varorna här, och gå hem utan dem. Suck!
Som tur är har mamman en mycket snäll egen mamma som var så snäll och hjälpte oss att åka och betala och ta hem matkassen åt oss!



I helgen bakade vi "snöbollar".



De får godkänt, men chokladbollar är ju mycket bättre måste jag säga!



Morgonbestyr innan dagis. Måns har lagt ut sina kläder som han ska ha på sig.

Får se om det funkar att blogga från mobilen...

MMS

Får se om det funkar att blogga från mobilen nu då...

Ja, det gjorde det ju visserligen, bara det att inlägget tog flera dagar på sig, tog denna bild och skickade inlägget från mobilen på lördagskvällen, då höjdpunkten var "Stjärnor på is" och Markus Fagervall, han är ju såå duktig! Ser bra ut gör han också ;)


Kul och mindre skoj

Överlag har dessa magsjukedagar med Måns ändå varit helt ok. Han har inte kräkts sådär våldsamt. Vi har sett en hel del på film. För första gången har jag följt två hela barnfilmer, Bilar och Ice age 2, båda två faktiskt ganska undehållande! När Måns sov går passade jag och Isa på att baka muffins med banan, choklad och nötter - riktigt smarriga blev de! Däremot var Måns inte alls frisk igår som jag trodde för han fick ur sig lite till på kvällen.
Idag har han varit sig själv och pigg. Isa och han har lekt riktigt ordentligt. Jag fick stänga in mig i sovrummet en stund för att stå ut med deras katt och bebislek med tillhörande ljudimitationer! Fick lite gjort med receptpärmen jag håller på med. Barnen har också dansat/sprungit runt i lägenheten och till musik slitit av sig kläderna i ren förtjusning!

Kom nyss hem från en snabbhandling och inköp av lördagsgodis. De där små kundvagnarna för barn är ju otroligt dumt konstruerade, framtunga på nåt vis och svåra att sväng med = antalet omkullvältningar. Isa stod för 2 av dem och Måns lyckades 4 gånger *suck*. Att köpa lördagsgodis med dessa barn är också en konst. Med en varsin påse och skopa gäller det för mamman att kontrollera att lämpligt godis hamnar i påsen för båda barnen och helst inte en full skopa av varje, samtidigt försöka få ihop en egen påse. Är det bara jag som känner att barnen (vilda, springandes runt, vältande av sin vagn flertalet gånger) och jag (ropandes - ta det lugnt, spring inte, följ med här, nu räcker det, nej bara en mjölk, BARA EN mjölk sa jag, lägg tillbaka en...osv) hörs och syns över hela affären typ fast man bara ska handla lite och försöker få det överstökat så snabbt, smidigt och enkelt som möjligt??

När vi kommer hem är klockan efter 17 och va skönt tänker jag, tänker att barnen kan sitta framför teven och äta sitt godis i lugn och ro en stund. Men det var tydligen inget för små barn på varken ettan eller barnkanalen :/ Fattar inte varför de inte kan vara lite konsekventa och ha första halvtimmen/timmen för något mindre barn och sedan för lite större barn efteråt?? De där utländska textade serierna kan de skippa helt tycker jag! Inte behöver de visa dem vid 17-18-tiden på lördagar.

Längtar efter julen och att få göra julfint hemma gör jag! Undra om vi får plats med nån julgran iår eller om vi ska nöja oss med en liten miniplastgran...? Lägger nog snart barnas och min önskelista :P Till Isa tänkte jag köpa den nya Tingeling-filmen, verkar gullig tycker jag!







Skrev ut bilder från nätet för barnen att färglägga





Isa i pärlplattetagen

Håll nu tummarna att jag och Isa klarar oss från magsjukan! Svalde några kryddpepparkorn idag som jag hört ska vara bra för att hålla sig frisk....hoppas det hjälper!