Snart blir jag student!

Fick besked häromdagen att jag kommit in på sjuksköterske-programmet till hösten och jag har tackat ja! Ska bli spännande, är ganska sugen på att läsa nu, tror det kommer bli både kul och intressant!

Idag ska jag passa min systerson Alvar som tydligen börjat tulta runt! :) Sen ska jag och Ketty och kanske några fler sätta oss med en engångsgrill nånstans och sen gå på Hamnfestivalen som börjar idag! Ska bli himla kul, skönt att det blivit fint väder nu också som verkar hålla i sig! Therese och en kompis till Ketty Theresa kanske bli med också! Alltid kul ju fler man är.
Det blev inget Liseberg idag som det var prat på. Kanske det blir på lördag istället, det är ju flera som ska på Iron Maiden-konsterten då men vi får väl se, lär ju va hur mycket folk som helst då!

Barnen är hos sin pappa nu. Men igår var jag med dem nästan hela dagen. Min "gamla" katt Smilla som Gabbe har nu var svullen på örat så vi var till veterinären med henne. Örat var blodfyllt och så har hon öronskabb så hon ska behandlas för det så går förhoppningsvis svullnaden ner också.
Sen var jag med barnen och Gabbe till IKEA, vi åt köttbullar hela "familjen" och sen handlade vi lite kuddar m.m. Och till sist åkte vi och hämtade våningsängen jag köpt på blocket så Gabbe var snäll och hjälpte mig att sätta ihop den. En riktigt lyckad dag, kändes så skönt att vi kan träffas så och hjälpa varann utan att det blir tjafs. Överlag funkar det faktiskt problemfritt och det är gött, så många separerade som knappt kan prata med varann.
Jag hälsade på min farmor också, det var längesen, får se till att göra det oftare, tänk vad mycket minnen man har sen barndomen med henne! Nu blir det mest så att vi ses på födesedagskalas och så.

I förrgår var jag och fikade med Therese, utan barn båda två :) Vi gick och kikade på Bergvik lite, men nåt handlat blev det inte för inga pengar har man ju fått än, barnbidraget gick till mat i helgen...
Kul att träffas och kunna prata i fred utan att behöva passa barn samtidigt.

Måns fick sina glasögon igår också! Det första han sa när han fick på dem va: Hej Isa! Sen tyckte han de var för små. Men det känns väl ovant, han får ha dem korta stunder i början.




En av kattungarna hemma hos Gabbe, Sissi kallas hon.



Måns häromdagen, bäst att ta skydd under jackan när det regnar så!

Äntligen fredag!

Ja, det kändes gött att det var fredag idag när jag väl var uppe och på jobbet. Var väldigt trött i morse när klockan ringde 6.05. Isa vaknade igår kväll vid 22-tiden och var hungrig. Jag kunde inte neka henne även om jag blev smått irriterad, var precis påväg att lägga mig själv, hon sa att hon hade ont i magen. Jag sa att man kan inte vakna och komma upp och äta så här sent. Till svar fick jag - Men mamma, min mage blir tom hela tiden vet du! då smälter man ju bara av ännu en helskön replik från min stora lilltös :)
Jaja, fredag iallafall, dagen flöt på riktigt bra och det var ovanligt lugnt på jobbet. Gabbe kom med barnen vid 16 när jag slutat, sen fick vi låna pappas bil och då stack jag och barnen iväg till Bergvik. Hade ju lovat Isa att välja en leksak om hon somnade i sin säng, och det gjorde hon ju tillslut igår. Matförrådet behövde fyllas på också, verkligen skönt att barnbidraget kommer nån vecka före löning! Vi stannade först till på McDonalds och åt för barnen och jag var hungriga, inte pallar man att ställa sig å laga mat, sen sticka och handla efter en lång dag och dessutom fredagkväll, då skulle man inte va hemma förrän sena kvällen. Inne på Coop hittade Isa ett magnetpussel med Pippi som hon fastnade för. Blev en bok på rean också, och Måns fick sig ett litet lejon i plast som han blev så nöjd över.
Två matkassar från Maxi fick vi också med oss och lite godis som vi ska ha imorrn men som vi var tvungna att provsmaka lite på vägen hem.

Nu ligger de här i dubbelsängen bakom mig och sussar så sött mina små juveler! Pratade med Gabbe lite idag om hur man ska göra vid nattningen egentligen. Har ju de senaste månaderna strävat efter att barnen ska kunna somna själv i sina sängar. Men de senaste veckorna har jag börjat tycka det börjar bli allt jobbigare att vara utan barnen och insett att det kanske bara är dumt att vara för hård på den punkten. När de varit borta en vecka från ena föräldern och sen kanske vill sova bredvid så ska de inte få det...? Nää, det känns fel. Numer får det nu bli så att överlag ska de somna i sina sängar, med vissa undantag, klart de måste sova i mammas säng ibland, det blir de säkert bara tryggare av! Då kanske det också är lättare för dem att acceptera att somna själv i sina sängar också. Ja lite mammasvammel...alltid mycket tankar som far i ens huvud.

Imorrn blir det nog M-skogen, om det inte är för blött väder. Det skulle visst vara nån trollvandring för barnen, kanske är lite skoj.
Nä nu blir det nog till att norpa lite mer ur godispåsen innan läggdags. Dött på msn här, alla är väl ute å roar sig eller sitter och myser med sin älskade, fredagkväll som det är!
Vet inte om du läser här, men jag håller tummarna för dig S att allt går bra! Blir skönt att få dig närmre även om det är under tråkiga omständigheter.

Blandad lista

Längesen jag körde en lista, den här kommer från Onekligen

Namn - Åsa
Ögonfärg - ljusblå
Hårfärg - brunt, oftast mörkare toning i
Högerhänt/vänster - högerhänt
Stjärntecken - kräfta
Skostorlek - 37-38
Är dina föräldrar skilda - ja sen 4 år tillbaka
Sport - inte speciellt intresserad, kan dock titta lite på os
Helgdag - julen är ju favorit men gillar påsk mycket också!
Årstid - våren!!!

HAR DU NÅGONSIN
Varit kär - ja
Blivit dissad - jodå
Skolkat - har väl hänt
Sovit utomhus - jadå ett antal gånger, längesen sist
Använt droger - nepp
Retats - jag? haha

THIS OR THAT
Pepsi/cola - pepsi
Jordgubbar/blåbär - jordgubbar
Kött/veg - kött
Tv/film - film brukar va bäst om man får välja själv :)
Gitarr/trummor -gitarr
Adidas/Nike - spelar ingen roll
Kinesiskt/mexikanskt - kinesiskt
Mtv/vh1 - mtv då, vh1 vet jag inte vad det är

SENASTE DU
Skrattade - idag, finns alltid nåt att skratta åt varje dag
Grät - igår
Filmen du såg senast - A cup of love - rekommenderas!
Tuggade tuggummi - idag
Drog ett skämt - ojoj minns inte, glömmer alltid hur de ska berättas
Sjöng en sång - ikväll sjöng jag godnattvisor för barnen

HAR DU UNDER DEN SENASTE MÅNADEN
Ätit müsli - nej
Rökt - ja
Tagit droger - nej
Kysst någon - ja
Sovit tillsammans med någon av det motsatta könet - ja
Bakat - jajamen, muffins

Lite blandat

Skönt att va hemma efter en heldag 6.45-16 på jobbet. Mamma kom halv 7 i morse och har passat dem när jag jobbat. Känns faktiskt helt ok på jobbet överlag, fast det är tufft att börja så tidigt om man behöver dra upp ungarna och lämna på dagis först också!
Hade en bra helg med utgång till Harry's på fredagen med Ketty. Träffade en hel del arbetskompisar där som också var ute och svängde sina lurviga! Sen var det lite segt ett tag på lördagen, låg å drog mig till kl 14 men sen när jag varit uppe ett tag och drog på lite partymusik infann sig förhoppningen om en festlig lördagkväll. Jag, Ketty o Anders åkte hem till Daniel och hans nya lägenhet där vi blev bjudna på tacos. Tyvärr var väl inte stämningen den rätta hos alla så det blev väl halvskoj ;) Kollade på gamla kort och skrattade en del iaf!
Jobbade måndagen så barnen fick stanna en extranatt hos Gabbe. Skönt när vi kan hjälpas åt sådär utan tjafs tycker jag! På tisdagen for vi ner till stan för att hämta Måns glasögon som skulle vara färdiga men de hade inte tid att justera in dem åt Måns och en del, en sån där helt liten sadel över näsan, fattades så vi betalade och åkte hem utan dem så kommer de förhoppningsvis med posten den här veckan. Blir nog bra hoppas jag...Kommer bli väldigt ovant att se honom i brillor bara men det var det ju med Isa också i början, nu är det mer ovant att se henne utan dem!
Igår hade jag en riktig depp-dag. Tror det är pms'en som sätter massa griller i huvudet på mig, helt sjukt vad påverkad man kan bli av det. Idag känns det mycket bättre iaf.
Väntar på besked om antagningen till ss-programmet, men är fortfarande lite kluven om hur jag ska göra om det är så att jag kommer in... Är så glad för Kettys skull som fått nytt jobb, bra gjort vännen min!
Undra vad man ska hitta på i helgen då, jobbar imorrn med då ska Gabbe ha dem. Sen ska det ju bli dåligt väder tydligen. Får väl bli lite inne-aktiviteter med barnen.
Nästa vecka händer det grejer, Liseberg med Therese, sen är det ju Hamfestivalen, EMD uppträder visst på torsdagen, skulle ju inte va fel att gå och spana på de grabbarna ;). I slutet på veckan kanske det kommer några kompisar från sthlm också, då blir det säkert fest!

Just det, klippte Måns förra veckan, klippte av minst 10 cm! Han var långhårig. Var i valet och kvalet om jag skulle klippa honom eller ej men gjorde det tillslut, blev ju bra :)
Före och efter:
 

Han hjälper mig vattna blommorna, vatten är ju bara så kul!



Min outfit i fredags :)


Hos Daniel i lördags,  Therese, Ketty, Anders, Daniel.

Kan inte låta bli att lägga in den här fina bilden jag tog heller! ;)


Så tomt!

Just nu skulle det vara trevligt att haft någon...Har jobbat 7-16, ätit 3/4 av en mycket god pizza och ser på en hyr-dvd, "A cup of love" som är riktigt bra! Har även tvättat och blivit medlem i Hyregästföreningen som kom och plinga på dörren. För att förgylla dagen lite får det nog bli ett besök på Ica och köpa en donut som jag är så svag för! Tråkigt att vara nyttig när man känner sig lite ensam. Är så tomt utan barnen! Skulle gärna ha dem mer än varannan vecka...

Dubbelt så bra mamma

är svårt att vara fast jag gärna vill det de veckor jag träffar barnen! Saknar dem så fort jag lämnat dem, har ständigt dåligt samvete för att jag inte hunnit gjort mer roliga saker med barnen, läst den där sagan Måns kom med när jag lagade mat eller målat på Isa nagellacket jag lovade att göra "sen". Kan inte låta bli att tänka att vi missar en massa tid ihop när de är hos sin pappa!

Vad gôtt att vi kom iväg!

Satt i skuggan och hade det skönt, det fläktade lite och barnen sprang till vattnet och badade och lekte i sanden. Till slut kom vi iväg (ibland känns det som hela dagen går åt till att göra frukost, plocka undan efter den, göra sig och barnen klara och sen var det visst dags för lunch och så kommer man aldrig väg! till stranden och den lilla badplats som ligger bara några minuter hemifrån. Jag var mycket där som barn, det är verkligen helt perfekt att sticka iväg dit en stund med barnen! Kaffe och donut till mig, muffins och jordgubbs-shake till barnen avnjöts också!
Sen stack vi iväg och köpte en vit fåtölj jag sett på annons på blocktet för 300 spänn, pappa följde med och hjälpte till att bära. Vill helst ha en till men det kanske dyker upp en likadan framöver om jag håller utkik, det är ju trots allt en ikea-möbel!
Barnen badade och nattade runt 20 ikväll, jobbar imorrn 6.45-11.30. Sen blir det nog grillning med barnen och ett par kompisar.


Kattungar

Min katt Tussi som bor hos Gabbe nu fick kattungar på midsommaraftons natt!!!
Vi visste inget säkert, men Gabbe hade väl kanske anat, och två veckor innan födseln när jag var där och lyfte upp Tussi tyckte jag hon blivit så tjock! Frågade Gabbe hur mycket mat han ger henne egentligen? Han svara att hon får äta som hon vill. Det var inte bra tyckte jag, hon kan ju bli sjuk om hon blir för tjock...! och sen kommer det 5 st kattungar! Helt ljuvligt fina är de!


Ålandskryssning m.m

Hej! Har varit lite dålig på att uppdatera men tänkte att nu var det dags för er att få lite info om vad jag haft för mig den senaste tiden! :)


På måndagen den 23 juni (då jag fyllde år passande nog) åkte jag på Ålands-kryssning med Therese, Stefan o Janne!

Vi hade himla skoj! Inte är det ju dyrt heller. Vi åkte med Cindarella. Betalade bara för buffén där öl o vin ingick samt frukost dagen därpå. Drinkarna var väldigt billiga och goda :)

 
 
När vi kom fram till Sthlm satte vi oss vid Slussen och tog en varsin öl/cider innan vi gick på båten.


Kl 19 var det buffé och listan över vad som bjöds var som ni ser låång...


Janne Therse och jag




Glad Stefan!

 
Några drinkar blev det under kvällen...!




Sen sjöng vi (nästan) kareoke :)


Stefan å Janne tittar ut mot solnedgången :)


Vad ska man säga? Så fina :)


Vår hytt








Utsikt från restaurangen